香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
講事實都屌三屌四,香港唔撚係通街藥房連鎖店度度清一色冇咩野好行呀?盲既唔該睇返最頂

我係呢個post從來無講過香港完美
我都話每個地方都有好有唔好

果頭又話每個地方都有好唔好,我講香港唔好既地方又畀你屌井底你玩撚哂啦,你都on9
外國睇你邊個國家啦,唔可以一概而論
你邊到有讚
你淨係踩
你連個標題都好武斷啦
呢個係事實,通街珠寶店藥房連鎖店電器舖倒模商場唔撚係呀?唔岩聽既野冇人會鍾意,但sad but true。你係要搵d外國既缺憾黎突顯香港既優勢,好似香港冇戰爭咁,咁已經冇必要再討論
方便同好玩係兩回事
咁你就唔好講到你話有讚有彈啦
你連一開始都淨係彈
去到啱啱比我話完你
你就開始轉話每個地方都有好有唔好

你由一開始都係要講到自己幾咁見解獨到咁,香港好撚悶
好啦,到有班外國生活嘅人入嚟話吓你
你就縮
又話人哋思鄉乜乜柒柒
就算人哋真係思鄉呀,人哋係真係用咗時間去住過嗰個地方,之後比意見
你又唔啱聽
又覺得人哋針對你無去過外國

一個真係見過世面嘅人係唔會講嘢講到咁囉
講多都覺得煩,你自己日日係到叫春啦
收皮啦你,邊個話一定要有讚?我講緊既係香港現況,令人感覺好悶。

每個地方都有好有唔好呢句係你講既,我紅字係引用你呢句,接受唔到人講就死返出去啦,香港既現象就係咁,持住去個下外國講到見識幾撚廣闊,下下拎香港幾撚方便外國冇黎打飛機,話人井底呢樣果樣,係就返黎呀笨出咩國?
你話香港悶 其實你無錢去邊到都悶。美國大city 好似LA 餐廳都收好妟 但無車就等於無左隻腳 無可否認香港真係方便好多
算鳩數,仲同樓主討論都曬鳩氣。有時間就睇多兩套av都好過。
面對現實啦!有錢咪飛去第二到住囉!
所以咪話忍唔住閪臉同無禮貌囉
有時冷靜番都覺得自己頭先過份左
外國有好多戶內外Music Event 有DJ喺度播歌 D人就喺台下跳舞 香港唔係冇 但係次數少好多

越野障礙賽 eg. Tough Mudder 香港又係冇

House Party 外國好普遍 但係香港好少人有咁大間屋

外國運動場地多 可以接觸既運動/賽事都多啲 eg. 澳網

利申: 澳洲
當然人人興趣都唔同 如果你對呢啲冇興趣 咁你覺得外國悶啲都正常
都未計 唔同季節 有唔同既果園同花園會開放比人睇

同埋 每逢聖誕 有幾條街啲屋係出哂名會佈置哂聖誕燈飾 係超靚
你睇我好 我睇你好 完
其實香港係要用錢先好玩
住耐左其實道道都悶,同日日屌同一條女既道理一樣
大撚把地方你唔識去
香港超多自然景
悶就出國行下見識下囉,番到黎香港又係另一個感受,會用另一個角度欣賞香港
當然每個地方都有好有唔好 ,如果淨係不停諗佢唔好既地方,自己又改變唔到既話,辛苦既係自己
香港都話悶嘅除非你真係毒撚一名
香港係世界出名五光十色要乜有乜
鐘意戶外嘅,淨係一個西貢都多野玩到你玩唔晒
你有錢 我有地方介紹你

冇錢 過主啦
我覺得係空間問題。我試過喺香港露營幾日,每日真係鳩fing冇嘢做,但好玩過平時喺屋企。
所以唔關喺邊事,係我地日常住嘅位置太細,個人抖唔到氣就想要多啲刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞