香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
你自己有興趣有朋友有家人
喺邊度生活都唔會悶
樓主覺得悶係因為成日都得自己一個
城市黎講香港一定唔算悶
好懷疑樓主係拎香港同人地成個州或者成個國家比
獨撚 無夜生活 有咩活動推介
運動類唔洗介紹 我差唔多日日都做
你份人悶姐
如果香港可以去返500萬人左右應該幾好住
起碼交通食飯都少好多人
人在Miami
酒吧都收12點
夜晚個個返屋企扑野打飛機開party
其實香港夜景係世界級
不過用我有分做的奴工換番黎
有錢就肯定唔會悶
用一個國家同香港比?
咁細地方你想全部文化都要同外國最高級比?
你用平均面積黎講香港一定係最唔悶
去旅行同住係兩回事
其實覺得悶唔悶係睇個人識唔識享受囉
你見d鬼佬係草地on99咁坐成日 如果係你 你可能會覺得悶 佢地就唔覺 因為enjoy this moment
香港既娛樂係多過外國好多 世界各地文化活動美食都係香港 你都仲話悶 其實你係唔知有咩可以做 一味埋怨唔識享受咋 你假日行街鳩fingfing 係因為你無目的遊走囉 改變下心態啦香港人 唔好成日比份工作綁住 放鬆心情享受事物就唔覺悶
最大問題係去到邊都係人 冇地方舒服得過屋企 放假唔係必要都唔會出去同人逼 成班生蕃
得罪講
日本南少少夏天一樣又濕又熱
台灣都係又濕又熱
大陸人都開始行山 唔知係咪又睇左咩小紅書
一句到尾,咪又係無錢
我反而覺得係香港生活節奏太快 地方逼又多人 而且返工時間已經佔咗一大節 唔同外國一得閒可以揸架車周圍去下 work life又可以平衡到 所以先覺得寫意
樓主 可能無朋友 或者平時唔做運動
去過外國你就知香港有幾好
有說,這個世界有一種「處事法」,叫social engineering。「social engineering」的手段,很多時候是利用人的心理弱點與驚惶,去達成某一種的目的。

最近我看到的大型社會工程是什麼?

「香港人跟大陸人一樣咁衰」。
香港無草地訓咩依家
咁又唔洗一黎就叫人收嗲嘅
每個人鐘意嘅野都唔同
可能人地就係鐘意夜晚鋪頭收哂,一個人落街行個種寧靜呢,未必個個都享受夜生活嘅
其實香港揸車露營都好方便
不過係香港只係冇人會同你咁做..
唔覺香港好悶
平時得閒就揸車四圍去:黃金海岸、西貢碼頭、馬鞍山、元朗大棠、城門水塘......

淨係黃金海岸都夠我玩成日

香港好多地方都好靚,係你冇去發掘姐

野食都有好多選擇,又平靚正,呢樣野真係要去過外國先feel到
有錢返工可以係隔離,happy hour去soho吹下水,放假去行下山玩下wakeboard不知幾寫意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞