香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
假日真係冇乜好去,行街來來去去都係荃灣旺角尖沙咀銅鑼灣咁,成條街唔係藥房就係大鋪,商場入面間間清一色全港都有既分店,最多整下d 擺設公仔咁畀班港女影下相打卡hehehaha又一日。論風景香港十居其九都係建築物;論美食,好多其實普撚通或者正常少少都畀人吹噓到驚為天人咁。真係唔怪得d人成日想去旅行,事實上香港已經冇乜野係香港人引以為傲。
一早已經覺得香港冇野好自豪
講美食,其他國家又唔係冇
講風景,其他國家仲靚
東方之珠一早收左皮啦
星期六日出街跟本乜鳩都行唔到,成班蝗拖著啲喼塞住曬,行街都行到燥撚底
當茶記,米線都可以叫美食嘅時候你就知呢個城市奶撚哂野架喇
樓主你去過外國生活未
未嘅話你就收嗲啦,
唔好講鄉郊地方,
同你講city。
就算大城市Melbourne 啲舖頭大部分都係收五點,
其餘時間都係留返係屋企打飛機。

呢個世界上好少地方好似香港咁,
夜一夜都有地方可以去。
就算凌晨你都可以同班朋友去唱K,
落下街食宵夜啦
同我講香港悶
收皮啦踩港撚
收皮啦盲撚,日日去唱k落街食個宵夜就叫好撚多地方去呀,去完red mr唱k,落樓下食個m記宵夜,好撚寫意呀
無錢去邊都悶啦
無知一問樓主覺得世界邊個地方唔悶?
美食係堅普通,論玩野最大問題係地方細 ,其他日本啊澳洲搭趟車可以去其他城玩,香港既話你唯有上大陸玩囉,但完全係兩個世界黎
自己飲緊whisky
我唔明wo 而家又貴又廢
香港呢啲垃圾地方就算啦,冇一忽係整得靚嘅。Weekend攞多一兩日假 過台灣/泰國囉 都唔係貴
外國好好多喎 周街都有草地訓低睇書咁多一個下晝

最緊要天氣好舒服,唔學得香港咁又濕又焗
話香港悶既一定冇去過外國生活
外國好好多喎 周街都有草地訓低睇書咁又一個下晝

最緊要天氣好舒服,唔學得香港咁又濕又焗
十年前仲係既
姐係訓係草地又唔悶既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞