香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
樓豬最貴個餐幾錢同食左咩。香港冇錢一定悶
已經唔撚講價錢,問題係唔好食呀,香港人乜撚都要快丫嘛,整野食d人跟本冇心整,咪打工咁打量產式交到貨咪算,香港工時工資工作環境劣我明,要就成本冇得入靚料我明,但都唔係要人俾60蚊黎食豬餿級下嘛,唔係要你好似日本d師傅咁有職人精神呀,香港人唔想食屎咋,你睇越黎越多人食連鎖野就知啦(m記,元氣,大快活),無他架,一係平,一係唔會難食,d乜撚茶記收皮啦
整得好食嗰班老師傅移哂民啦,美國溫哥華d香港野仲好食過香港本地嘅
樓主真係見識少,倫敦都冇香港咁好玩
喺外國住過就知香港生活有幾多姿多彩,外國無車等於殘廢,夜晚9點之後基本上屎都無得食,唱k睇戲就更加唔使旨意有,就算有得唱都係泡菜式k房,唯一夜生活係落club,仲要搭uber來回好撚貴,一個月都去唔到一次
D鋪頭開到好夜唔代表唔悶喎
真係,我落街五分鐘都無已經忍唔住閪臉
然後會開始睥人,仲想"唧"人
其實我都知好無禮貌,日常生活既我唔係咁嫁
但廢中廢老南亞菲印陸蝗真係多到嘔
其實宜家天氣都唔錯嫁,不過低質人太多
講緊買左個菠蘿油、茶,想坐向公園仔hea下,隔離即刻坐左個捽腳自由行 之後轉移去噴水池坐,隔離係不停講馬既食煙廢中老
想再轉位?sorry,坐滿哂人啦屌你老母
行山露營都比支那人佔據
搞埋咩生態團
結論係樓主窮,無錢去玩

又無自己樓,翻到屋企都唔舒服覺得悶
都有值得去嘅,轉車轉到你嘔姐
屋企
路係自己行出黎既,撞埋去咪開到路囉。
你仲喺到啤啲蝗,蝗用佢隻喼話比你聽佢就係要霸住條路
而家秋天已經算係冇咁悶嘅季節,起碼可以出去行下山跑下步咁
仲有喎,你要同外國比,人地真係一個國家嚟,香港係城市咋喎。晌外國可能有d地方好靚好吸引,但要搭幾耐車,隨時要搭內陸機。咁你晌香港都可以返大陸,去台灣,都唔太耐。

香港實際上就係一個國家,有大部份國家應有既元素,你呢個邏輯即係我只可以用新加坡比,或者先拆羅湖關口將香港變成真正既中国城市,再將中国同其他國家比?

咁你晌美國都可以去德州,加州,去加拿大,都唔太耐。

咁你晌韓國都可以去濟州島,日本,去臺灣,都唔太耐。

咁你晌英國都可以去愛爾蘭,去法國,都唔太耐。
大佬你住左咁多年緊係悶啦 呢個世界冇地方俾到3 40年新鮮感你掛
獨撚啊 唔想溝女住
支持
屌佢老尾踩港支蝗
佢答撚到咩
其實呢,全世界都要番工就實悶既,重點係解悶既方式,衍生出唔同國家既文化習俗,先睇到一個國家既優劣
無錢係悶D
一句講哂 樓豬無朋友
講生活一定係外國好
講活動既香港係無以前咁吸引
特別城市一堆倒模商場
行山露營果堆一路都有好多人做
不過講番城市娛樂真係無限倒模
果d咩party room就算鳩數
純粹比個空間同d遊戲機就一日咁
屋企做都無分別
唱k果d兩大熱點好多歌都無
已經少左好多人唱
食野方便,隨時都有宵夜食
反而户外活動就多元化d,多左好多水上活動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞