香港真係好撚悶

437 回覆
1326 Like 424 Dislike
我話香港悶就係毒撚唔出街
我覺得香港雖然細,但都算多嘢玩。就算你要毒晌屋企,大部份人屋企上網都算快。

不過香港都有悶,主要係香港人本身cool。晌街你熱情d同人吹水,人哋已經以為你黐線佬。
我係話你呢啲人,日怨夜怨
自己又唔行出第一步,之後又要話香港悶
根本就係自己懶,自己放假唔諗做咩,又要話悶
咁有咩好講姐?
香港唔悶啦,不過生活太大壓力,之前有三年比公司調左去LA做野,剛好兩老有屋係果面唔駛住apartment,果面悶得黎生活得好撚開心,就算做野比香港仲大壓力,但係一收工就比周邊環境感染到令自己好快唔記得工作壓力,放假去同事屋企開P,渣車周到去昅下,爽呀。有得揀我都想返去繼續做野,果面先真係叫做生活,香港 你比幾多娛樂我都無用
算吧啦 邊個地方唔係你睇我好我睇你好?
日本大把人都覺得正啦
但日本人自己都唔明點解咁多人黎日本旅遊
佢哋都覺得悶到仆街架

事實上係你住左同一個地方廿幾三十年
幾多姿多彩你都覺得悶啦
呢個真
遲下香港又係住大陸人,深圳又係住大陸人,我諗我寧願住深圳
你無錢享受姐
香港啲阿伯都坐公園坐足全日
仲有時有得撚吓雀同捉吓棋
你係咪又覺得好寫意
係德國巧威威啦,叻唔撚切寸尻香港人踎係度
我淨係話你呢啲淨係識怨三怨四嘅人
好多香港人生活環境都唔好,成日係到踩一樣嘢去拎認同感嘅我諗係幼稚又少數嘅人先會
香港地俾二三百蚊先食到正常少少既野
ching我個個移民/過台灣讀大學既老死都屌鳩台灣悶到仆街,d野比狗食
你邊個平行時空?
咁你移左民未
你唔想我入黎住霸王屋就咪番屋企囉
你唔想戴綠帽就咪結婚囉

呢啲撚樣淨係識叫人移民,我即時就屌柒你老母
無本事剩係係到怨有咩用 同埋你搞清楚 我無叫人移民 佢講到呢到咁垃圾 而又指出另一個地方咁好 我想問下佢移左民去好幾倍既日本未 未既話 點解仲留係個咁垃圾既地方?
外國屋企大執靚佢日日同條女縮係屋企不知道幾開心
同班淨係識遊行,反大嶼山人工島既講,移民咪得囉點解仲留係度嘈
見d人話人地悶係因為窮
如果一個城市要好撚有錢先唔悶就奶閪啦
我覺得呢個係文化上唔同 係英美澳呢d國家 你要唔悶想好玩既話 其實花費仲大

只不過係佢地一家人或者朋友可以weekend係草地/beach攤係到全日 都開開心心 都唔洗用咩錢

但香港就好難做到 有地方比你都唔會走去攤啦 生活模式唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞