儲值卡/上台資訊區(12) - 仆你個街 真無限加價

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
過左20Gb 唔係全程鎖7.2mb 估計係睇你當前區域多唔多人用緊3上網 多就鎖 所以如果你經常被鎖7.2 可能你果頭3既使用率長期高
其實用緊178 可唔可以續約轉返118 21mb 無限?
budget?
用緊smartone88蚊plan
想轉過去3台個21mb但要等到出年3月先完約
點用到咁多...
我放屋企router當家用broadband
網上搵sales可能仲快
番到屋企蚊張sim出黎插router?定多sim plan
我開一張21mbps 放屋企
但係咁同寬頻價錢好似唔爭好遠?100mb應該都唔會慢過21mb? 唔知有冇理解錯
約地鐵站簽contract嘅,個時先要俾身份證人
係囉...簽約要身份證都好正常啫
好遠, 我果度得網上爬, 要2百幾蚊
3仔21mbps無限$118 真係幾吸引,但只限新客,而家用緊萬能係咪做唔到
諗緊支移$168 真無限好唔好,雖然貴d,仲有1gb 大灣data
舊客要138
我用緊Netgear M1,好長氣,都幾快
https://1cm.hk.chinamobile.com/onlineshop/festival-event.html?lang=zh_hk

CMHK 有一個 $11 「任我睇」視頻數據卡 (20GB) 12個月合約兼無行政費
21/11/2018 或之前登記,名額有 5000 個
我在 11 月頭登記,現在開始用,發現養號或做影片數據副卡都唔錯
$11 x 12 個月 = $132 一年

好處:
1. Youtube 計去影片數據用量,睇片一流
2. 養號但容易整唔見大咭的用戶,呢個是現時最平的上台養號 plan

壈處:
1. 沒有通話功能
2. 500 mb 一般數據用完,即使影片數據有餘額都不能使用
可唔可以send同收sms?
可以,但計錢
可以預早簽定,180日內轉就得
係每個月20gb視頻數據+500mb本地數據?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞