babymetal

1001 回覆
12 Like 27 Dislike
超喜歡東蛋的TOD,應該係唯一的一次live了.

bm7唔會更上一層樓,沒了yui沒了1/3的靈魂,
硬加的5人係一條刺,如果單純想美感可以用回骨頭dances,下年唔解決替代yui問題只會沉寂。
還有邊緣化moa問題.

未來otfgk
更正係沒了約一半靈魂,沒yui的moa也同時失去了一部分光彩
BM由當年嘅一個重金屬偶像育成project變成一個面向世界的金屬團體,我都唔希望佢地變成普通嘅metal band....
Moa 單人唱GJ 還好,但好多歌少個個人就係少咗道力,好多2018嘅live footage 見到mia一個人唱,好似自問自答咁,好灰

不過我會繼續支持BM直到最後
反正metal band 成員離合轉換本身就係家常便飯,當年avenged sevenfold創團鼓手過咗身,對樂團打擊都好大,不過最終都雨過天清,更上層樓

最怕Amuse唔識metal,玩成員輪替就仆街
不過Kobametal 應該唔會比佢咁做
睇返YouTube, 網友由當年質疑做乜擺兩件公仔喺台上跳舞變到會婉惜Yui 嘅離開
整個世界都因BM而改變了
我都唔想佢地仆街,就算yui唔退都會有自身定位問題,而家只係一次性爆出來,她們由小學到而家快9年了

佢而家就係輪替who when where only the fox god knows,我相信最早係為了應對yui退的,當5月我看到moa係雙手套時己打定預防針yui走左.

but the way,看完10月看完jp live現場,一下koba失權一下佢迷失左.
唔會啦 係幾靚
睇碟見到新幾個伴舞真係會好唔慣
其實睇返Doki Doki morning MV ,佢地嘅變化其實好大,當時嘅人一樣係唔慣

2018真係BM多災多難嘅一年,唔改變唔掂,希望狐神繼續保祐佢地
屌Amuse 唔好搞BM啦
One ok rock好紅呀,捧佢地啦
BM繼續同Kami band 週圍去,同埋出埋隻Album ,就夠啦
https://www.instagram.com/p/Bqv-_BLDN5J/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=j0r6n2buvofb

第一個po就罵戰
Rob Halford 係judas Periest主音,metal界殿堂級人物
oor bm都好鐘意
由day1 bm成立就戰到現在,其實係好事,有noise就有人認識到bm

喜歡你喜歡的就可以了
係 oor真心高質
但其實好多歌都可歸類做metal
似rock多d?呢d唔太識分
我自己覺得喜歡就好,不用分那麼細
只係oor都會用死腔,所以有此一問
好想去新加坡睇
暖場嘉賓都有粒半鐘
佢地concert平時都係差唔多時間
bm應該係45-50分鐘..重新set場都要15-30分鐘

啱啱先知原來kkbox有,正到痴線,聽出耳油
極高水平,如果配埋靚音響肯定仲正

可惜呀

佢地個髮形
新成員加入
嘩嘩嘩
明明個個都好靚
即使之前做dancer嗰兩位都係
服飾髮形同化妝完全係垃圾
好得人驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞