babymetal

1001 回覆
12 Like 27 Dislike
有興趣就下個決心衝Live
今年係Moa 成人禮, 應該好快有消息
Cancel 左

支持所有支持BM嘅朋友
終於戰勝無yui嘅恐懼刷咗Baptism xx
結果一路睇,見到小神同應該有yui嘅場面就心噏咗全場(moa嘅GJ同4之歌真正火力全開,全世界都唔可以忽略MOAMETAL )
由當初比人問metal做乜要整兩隻蘿莉伴舞到後來大家呼喊where’s Yui, yui不要走
BM嘅新一章,2019,非常值得期待
麻友
睇到無嘢睇,煲返2011/2012櫻學嘅畢業禮
SG雖然打住成長期偶像,實情係童星培訓中心,睇返初代成員,質素真係超高
Mini pati

Scoopers

當然仲有重音部 偶像show插一首metal風嘅歌而班觀眾又受,真係夠薑,我真係想像唔到一眾數字團嘅歌有金屬風
ching好得閒
放例假唔出街就係咁咖啦
話說我有個同事有日同我講,佢覺得呢套電視劇嘅女主好靚,問我佢紅唔紅
紅啊 你同事有品味

呢張相真係無價, put your damn FOX HORN up!!

個人覺得主流偶像對BM嘅認同某程度比起metal大佬嘅認同對推廣kawaii metal更重要

好多人喺BM創立初期覺得佢地嘅成功好容易複製(不論日韓都有女團喺嗰個時候玩過金屬風),不過去到2019,事真證明BM真係好難取代/複製。大嘅international fan base,音樂節知名度,高質嘅音樂,仲有全體喺live嘅表現,正如SU當年受訪時講,希望BM可以做到唯一,睇返咁多年,佢地的確做到

Fox God 2019賜隻新碟比我地please
最記得泡菜有隊抄BM
Fox God:你養肥個銀包買the one 版啦..

BM係好特別的巧合下成功,好獨特的存在,應該沒大可能copy,最少你好難再抓到moi這小隻大萌神.
對唔住都要講句
嗰隊pritz 真正垃圾

韓國本身都無metal
香港都至少有 鐵樹蘭/逆流
而家對野好似無左影
但係連BM都好似消失咗咁呢.....
不過我相信係好事
正如reddit有條友話齋
Metal band不嬲都好低調
有幾可喺報紙見到Metallica/ Marilyn Manson

Taylor swift/Justin bieber 就成日見

出碟嗰日就見真章

https://www.revolvermag.com/music/fan-poll-5-most-anticipated-albums-2019

排頭位嘅Tool 已經13年無出過碟
正常的 可能秘密團練緊

花花加入我可以
麻友

Megitsune
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞