babymetal

1001 回覆
12 Like 27 Dislike
在下孤陋寡聞,請問呢幾位係...
AKB48 Team A 孤獨的星空?
我收返之前嘅言論

韓國係有metal band 嘅
https://www.metal-archives.com/lists/KR

BTW 唔使喺呢個網搵BM, 人地講到明blacklist BM呢類扮metal 嘅gimmick 嘢
BM呢類型實有人鐘意 有人唔鐘意
向井葉月,生田繪梨花,伊藤理々杏
唔清楚
順便推下唱 pop rock 嘅花花

https://youtu.be/sicc_REWXJA
求其啦

Avenged sevenfold 係垃圾 pop

Deafheaven 係 hipster 野

大把人陪 BM 啦
日本都大把人抄 BM 啦
自己超鍾意Avenged Sevenfold
The rev
依家個鼓手叫做搵得返隊嘢嘅感覺
Power metal , 正
已經loop緊
多謝介紹
係要吹毛求疵嘅話
主音把聲無Su 咁有力量
不過抒情聲唱metal又有另一番風味
咁老實講,狐神上身嘅SU 真係無可匹敵
唔係佢咁勁,都唔會咁多人認同BM係metal band而唔係偶像團體

當然kami band都應記一功
的確係
但su把聲真係好屈機
好似係櫻學個負責人本身係metal fans
所以搞重音部係半私心咁搞
Kobametal 應該只係其中一個負責櫻學嘅人,甚至可能只負責重音部

聽過森先生個電台節目,佢都有睇東蛋,仲同大粒佬坐埋一齊
個人覺得佢喺櫻學應該先算話得事,杉本愛莉鈴提早畢業佢都講過其實佢有晒全盤培訓佢嘅計劃

Su/Yui/Moa應該都算係佢嘅得意門生之一
睇到隔離台講日本偶像嘅舞蹈
老實說講mikiko 老師幫metal 音樂編舞真係好撚勁,本身metal都只係預班友撞來撞去,唔係預比人跳舞
果個post無視左bm
唔好提BM
太特別根本無須討論
Arm arm 一唔loop一路睇wiki
原來主音Rino 12月27號退出咗
的確係
https://youtu.be/SKxhR3zE-Qk

唔好講Tales of the Destinies 呢d 變調變到暈嘅
Yava 嘅舞蹈效果都好犀利
當然加埋神樂隊嘅solo更佳
呢首會聽上癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞