babymetal

1001 回覆
12 Like 27 Dislike
介紹?唔識
https://youtu.be/C-o8pTi6vd8

https://youtu.be/PCp2iXA1uLE

https://youtu.be/oCrwzN6eb4Q

其實我麻麻,我聽 shoegaze, post rock 同 math rock 多D
唔識
Amuse 以前淨係識southern all stars
中間果首好像聽過 唔岩聽
聽另一隊bm
唔知你啱唔啱,日本有隊 band 叫 toe,真係我至愛,不過唔係 typical j rock
無人唱 麻麻地
返屋企慢慢聽
唔使啦,貼下圖啫
我都唔係特别識 j rock
沒新消息,自然少左討論,reddit都少左post.
bm而家可能每日都有人棄飯..希望佢下月出張single 炒下人氣.
要出碟㗎,上次兩隻 single ,迴響都唔大,再 bomb 多隻就真係大件事
出distortion時迴響好大的,香港itunes都上過top10
starlight yui退團..唉
你有無見過有歌手/團體粒聲唔出就出隻單曲 正宗all of a sudden

Starlight 都係普遍好評,所以我唔擔心

不過唔少metal/rock band 2019都出碟,唔少仲係幾年/幾十年無出過碟嗰隻,好多雜誌都話2019係最值得期待嘅一年
希望koba唔好令我地失望,如果水準夠,回響大嘅,BM可能成為有史以來喺海外最受歡迎嘅日本團體,唔再只限於metal界,到時就真正征服世界了....我諗整個BM團隊壓力都好大

根本metal 就係由rock 演變出來嘅...
唔信嘅聽吓Beatles 嘅 helter skelter (呢首都公諗咗係Beatles 最metal 嘅一首)

或者queen 嘅 stone cold crazy (呢首直情係speed metal)

只係d魔人不願承認
佢地而家已經係海外最紅的日本團,小的覺得甚至紅過x japan 小小.

我都好期待新album ,不過出左街的幾首歌我都唔多喜歡.

今次album 希望也出the one version附有特別版的歌,如之前的紅月(unfinished ver) ,4之歌(444ver) ,gj(褒美編) ,the one(unfinished ver)
另一隊bm都ok啵 可以聽下
starlight真係唔差
呢隊少聽
Rock 好多種類嘅

幾型
曱甴頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞