babymetal

1001 回覆
12 Like 27 Dislike
應該而家到5月都未必有live或任何消息

新專跟前例應該19會出,4月公布吧.
個人對新出的三首歌沒大驚喜感,甚至覺的唔係bm風格歌,對新專沒期待沒失望.

替yui的人快點出現,三人體制最好,不然koba會持續迷失。

希望由結過一年冷河期就復出,好想再見到佢.
家陣老娘大個咗好差咩?
Dark side 時期點都要出一隻碟
少咗kawaii味,更純正嘅metal (唔好challenge 話邊種metal, 總之係廣義嘅metal music啦)應該係呢個時期嘅風格同方向

個人好鍾意tattoo
dark side 我覺得係臨時出來的野,因為無視設定.
babymetal 一直有darkside設定black babymetal 即moi也.

babymetal 一個好重要的元素日本文化.
一,二專都有在眾多metal風中插日本文化,
這個先係殺進世界的核心.新出曲基本沒左.
雖然唔好蘿莉,但 moa 以前真係kawaii 到核爆
https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m0001spq

BBC radio 1 rock request show
網民投選,BM 嘅starlight 榜上有名
條list 嘅歌首首都好正
不嬲佢地都係英國最紅㗎啦
上到溫布來真係好癲
新手想問有無巴絲買咗five fox+big fox嘅藍光?我見佢一定要係the one會員先買得
膠咗低清版中晒毒,話晒都係最後嘅齊人show
同埋做會員好似好複雜咁
日本只係客場
不過聽晒成條list 就覺得佢地紅得有道理。裡面少數嘅女主音(mother feather都係女主音)仲係唯一非英語。擺埋喺呢條list同其他歌比較(每首都係正嘢,咩流派都有齊),主音實力有,音樂水準有,個人特色有。Starlight未必代表到BM嘅最高水準,不過就表現出即使經歷2018咁大嘅難關,依然可以持續進化(可能會有人唔認同)。2019年,official IG 感覺上透露咗低潮已完,值得期待。may the 4 be with you! Even without Yui
上b站睇啦
bt:

[member]https://nyaa.si/view/1009201[/
member]

或b站..the one字幕組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞