政府真係當80-00後呢幾代On9

296 回覆
2984 Like 25 Dislike
就係d甜頭上撚晒大陸,一d都唔留比年輕人先咁撚反共。
人人有屋住,搵到錢,就似足班50後咁乜都撐政府啦
不嬲都咁講 其實你叫我地ot返埋星期六日
只要有相對應嘅補水 賠償
大把後生肯同你搏
我女朋友之前見間pr公司
香港都算數一數二
12k人工 日日ot 8點放工算早
星期六日有event要返埋
屌你呢啲算係咩工?
知我地on9,甜頭都唔撚俾
如果我可以好似上一代
正正常常揾份工都夠結婚生仔買樓
我真係唔得閒同你搞咩抗爭
趕班垃圾中國人番支那啦
每日放150條垃圾落黎
多多地方都唔夠住啦
希望美帝快d打殘中國
滅國滅種
依加大學生入息中位數 同 物價差幾遠你知唔知呀?
你唔係專業人士有咩可能一出黎畢業就四五皮?
正正常常大學生fg 人工中位數都係13-14K , 挨4,5年比你上到30~40k 都買唔到樓呀
你人工就無加 樓價就加到飛起 你睇下十年前同十年後既樓價先講啦
依加既大學生人工中位數同十年前既大學生人工中位數你知唔知有幾多分別呀?
公屋都係比大陸新腥港人霸曬 本土香港人就無份 你自己去D新公屋睇下 e.g 啟晴邨
十個有9個都係講普通話 , 真正本土生長有需要既香港人 就訓劏房

利申: 大學生
你今日嘅論點係咩?可唔可以分享一下?
中位數先萬7 你同我講一個月揾四五萬好易
當你以前人工5000 而家升到15000
樓價都唔止升咗三倍

平民一點的太古城,一個建築面積675呎的單位,70年代售25萬元,80年代後期已升至120萬,如今索價約960萬,相對70年代升值逾37倍!

你覺得真係努力就追到37倍?
知廢中唔做research 搵埋比佢睇 唔想同佢嘈啦 講黎都曬氣

自己碌上去睇啦 睇都懶 有冇咁廢
如果林鄭係2018土地發展浄係提舊區重建,唔提人工島
,你唔好講話你地接受呀? 冇人工島話題你地blame 啲乜
香港人邊屌邊番D垃圾公司
識得話垃圾唔辭職
當你班友on9 咁又點, 嘈完聽日一樣準時返工
對唔住,我睇返你Post 個表,由1994 至 2004,我真係無好似個表噤底人工過,可能係我離咗地,同師兄你講返聲Sorry!
侍產假落後咁多國家都唔加, 仲有三隧分流 D司機都唔會專登走遠黎行
唔緊要 不過依加好多後生 其實每日都係OT挨緊 都係得雞碎咁多錢
即係已經唔駛再提房屋供應 OMG
08年仲人人愛國
你唔搞我 我真係得鬼閒同你搞抗爭
係要搞埋啲19國民教育 雙非 每日150
林林總總激起後生仔把火
其實我地願望好簡單
都唔望咩反攻支那 建設民主支那
唔好搞我地 維持返真正一國兩制
幫下後生仔上車 已經心滿意足
佢8達通唔識用 紙巾又唔識係邊到買
個施政報告佢個團隊有冇幫手諗架
有啊
有陣時佢問我睇緊咩我咪同佢講返順便講下
都係聽完冇咩反應
好彩仲有中同同阿媽可以傾
如果唔係我真係會癲
國民教育,雙非,每日150

呢D目標清楚,知道取消咗就成功

人工島唔係呀,取消咗係冇成功到㗎
講捱苦
做乜鳩
咁輸入非洲土著係咪可以疊羅漢上火星
佢地好捱得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞