政府真係當80-00後呢幾代On9

296 回覆
2984 Like 25 Dislike
啲地係班地產商到理得你死
政府無主動權就實俾佢地玩死

貪曾就係死都唔做地禍害幾代人,你地班on9仲乜鳩都反, 你一做地啲地產商唔散貨都唔得。

確保佢地手上農地廢多幾十年。
我班同事仲問咩事,咩遊行咩一萬億完全唔知咩事
我之前已經提過,我係用自己一對手打返來的。
又比話唔識research, 唔識乜、唔識物,一字一句離地廢中、廢老。今日係到再鳩嗚多一日,明天樓價會跌、你人工會加、一百五十個停?

根本喺到討論係毫無營養,浪費網站資源。
如果無人買、賣,個樓市會點?
每日一百五十個係咪個個都買到香港樓住?
唔好同我講申請宗援攞公屋嗰班,佢哋根本唔係有能力影響樓價嗰班。
今日個樓價係邊個抬上去嘅?
Demand and Supply 唔駛大學生先識掛?
今天講造地同當年講八萬五有咩分別?
當年八萬五上街遊行示威係中產階級,有樓人士,今天乜鳩都反嗰班講緊攞宗援。
當香港人再負擔唔起樓價,邊個會仆街?

求有識之士公開討論,小學雞請返出去。
唔係當你ON9,係理得你地死
以前廢中廢佬一樣反抗過港英政府
問題係反完港英政府係會做返相對應措施
而家反抗完港共政府 佢地就岀黑警打9你算
係政府管理問題 唔好本末倒置
以前捱係有希望 而家捱係無希望
呢個邏輯好難明?
70年代到而家樓價升咗37倍
人工有冇升咗37倍?
你同我講努力啲就追到37倍?
對於港豬黎講
政府做d咩 港豬都唔會理
最叻就上連登 9up
日日都係呢d. post 你地悶唔悶
9up完又無左件事

利申:我係港豬
個打手係咁話填海係唯一最快方法真係笑死人
其他地就因為有人反對唔搞得
我開咗兩個白宮聯署, 關於香港問題
https://lih.kg/BwKQCU
好似新加坡咁搞組屋已經得喇
永久居民先可以買賣
五年內不得轉讓
嚴格資產審查
不過政府唔會搞
因為佢驚傷害到地產霸權同既得利益者
姐係佢地自己
有冇邊樹可以立即做到組屋?
大撚柒把
政府肯收高爾夫球場解決短期問題
再推個人工島解決長期問題
已經大把人支持
再者有冇地呢個問題
你可以其他post慢慢了解
高爾夫球場有墓地其實真係好難攪
比著你家族而家無憂無慮
你會唔會比人起墓?

即係為左啲死撚左嘅都唔顧幾十萬在生冇樓住架啦下話 一句係咪得囉
供埋全民退保,到咗我地退休即刻取消
身為00後我都覺得好L灰,依家啲人比啲蝗嘢洗曬腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞