政府真係當80-00後呢幾代On9

296 回覆
2984 Like 25 Dislike
總之唔好諗住老豆咁果代咁
政府起大量有公屋畀你生仔
做乜能要起,急切目標點解唔係醫療,教育
[url]【周庭被DQ】有官員表示要「註銷」一代年輕人 https://lih.kg/542484 - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
離地撚梗係無所謂
我係離地撚 整個天空之城都無所謂喇
醫療如果有分年齡俾50歲以下優先我都接受,唔係都係益班廢老令佢地仲長命啲,社會負擔仲大
除咗逼死我地呢幾代
都諗唔到其他原因 點解政府咁做
個鴉雀無聲好明顯係五毛
屌你老母 你好似新加坡咁福利好 有樓住 生活唔洗憂 我唔撚講野唔反你 安安靜靜又點話
係要迫撚死哂d 80 90後
屌你老母垃圾正苦
我好開心政府有嘗試過解決房屋供應問題
但面對龐大需求 你填多兩個香港出黎都冇用架
政府升官發財就係要踩人上位...估唔到女人先係最撚狼,一次過踩晒全香港人...
唉...香港無希望咖啦...啲民賤賊種一定舉手按燈支持...多得啲弱智廢老投俾佢地...

而家等住一舖清袋啦!
唔洗好似新加坡咁
我諗肯比小小甜頭 已經大把人唔會反
李光耀真係好撚勁 用福利換你地既言論自由 港共
到而家都睇唔清民怨源頭係咩
或者佢地一早知
但係大搞房屋政策佢地又唔敢
驚得罪到地產霸權又搞到自己利益
睇樓主打字
覺得你份人應該係幾man
Btw buy你嘅講法
Shithole country都識諗過香港呢班所謂精英:

塞拉利昂交通與航空部在一份聲明中指出,「經過嚴肅的考量和調查,政府得出結論,認為馬馬哈國際機場的建造項目不划算。」同時宣布,這計劃的所有合同都被叫停。

總統比奧說,這個機場是由他的前任政府計劃的,不僅不必要,而且所要付出的代價對塞拉利昂人民來說並不公平。他表示,許多人需要的是改善教育和醫療保健等基本服務。他指責中國在塞拉利昂建造的基礎設施建設項目通常來說都是假的,沒有給這裡的民眾帶來經濟利益或者發展
都廢撚事計數 揾data
屌你基本邏輯嚟
你咁樣搞個project 我想知80 90後點樣唔嬲
當我地聖人定點
點反好
幫每日150單程證既下一代
代代都話為下一代著想
00後仲學生 無壓力
有冇人為過我地著想
情況就係諗住叫政府整條消防喉滅住火先
政府同你講 整消防喉無用㗎 第時再火燭點算
不如咁喇 我地而家整個自動洒水二十年到喇
咁你第時咪唔驚火燭
屌你但係我地已經着撚哂火
整個滅火筒幫下我地都唔肯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞