政府真係當80-00後呢幾代On9

296 回覆
2984 Like 25 Dislike
80 90呢代先最慘
真正夾心階層,水又唔到你飲,仆街上兩代人重要企係對面奶利益犧牲後代生活環境
其實要求真係唔多
你繼續起你人工島都唔撚緊要
分返啲餅碎比我地都好
屌你斗零都無 仲叫我課金
我真係説服唔到自己
我地條命岀世就賤啲
政府寧願幫班未撚存在嘅人
都唔肯幫下我地生勾勾做緊樓奴嘅人
80後個班都就黎40歲,陰公

呢一代既問題無解決
走去搞下一代既野
因為下一次比人換哂血 全部都蝗族血統 梗係幫佢地啦 香港人!?理撚得你死 最好死哂佢 到時香港人就死 狗官去哂外國HAPPY 香港換哂血變香港市
如果我地80-00後好似你地咁疊水上撚哂岸
其實我真係唔撚介意攞啲錢幫下下一代
大佬我自身難保仲叫我幫手
我地呢幾代啲命係一岀世就比較低賤定點
你地班廢中食正香港經濟起飛發撚哂達
而家仲要犧牲我地為下一代着想
政府你唔撚係無錢喎 點解就唔可以幫下我地?
寧願幫班未撚岀世嘅下一代?
我地呢幾代係前世做錯咩事?
因為下一比人換哂血 全部都蝗族血統 梗係幫佢地啦 香港人!?理撚得你死 最好死哂佢 到時香港人就死 狗官去哂外國HAPPY 香港換哂血變香港市

除咗呢個原因
我都諗唔到點解一個政府
對當代人完全唔理
走去整個計劃驚下一代人無地方住
講撚到而家80 90 後個個有哂樓上哂岸咁
我係劉華 林奠 廢中個啲level
真係唔撚柒介意起人工島
第一大撚把錢 第二起完都差不多落地獄
大佬我地80 90後自己都未撚搞掂
個垃圾島起完我地仲有排捱
咁政府應該做d咩比80-00後呢
有冇咩意見?
真正香港人都係得番80-90後有意見架姐 00後個班大部份都係支那豬 70個班上哂車根本冇野要理 整死班80-90後冇人有意見賣順理成章賣港 做到咁出面係人都知啦 剩係見佢每日150個落黎就知佢玩換血 仲要係急個隻 係咁叫班香港人上大陸發展 連幾十年都唔肯等 要拿拿聲踢走你
立即停止每日接收150件垃圾 唔係香港出世既人同埋上面落黎既全部死番上去 唔係香港永久性居民買樓要比double 廢除一簽一行 落過黎既至少90日先比再落黎 最緊要係資源唔可以外流先 香港本身生產力都有限 好多野都要外國入口 自己香港人都未夠用仲要有班垃圾成日黎搶
90後都差唔多30歲
又無錯,自己唔住都要為下一代唔知香港人定大陸人住 在座邊位願意既可以成為聖人
而家唔科水下一代樓價仲貴
唔係香港出世既人同埋上面落黎既全部死番上去

我諗香港70歲以上既人都要返番上去
不如咁而家未置業既,送一間公屋/居屋,到時起好左咪搬過去住,咁咪島又起到又下一代連呢一代都幫助到
應該立個紀念碑比我地80 90後
再追封為烈士
都係唔會諗比錢幫我地
好提議
我自身難保仲幫人
我地幫下一代 邊個幫我地?
唔係幫下一代, 係令下一代唔好惡化
因為有老一代奶共幫手支持
幫下一代唔緊要呀 完全無問題
但係1兆分返一啲幫下
而家切切實實受緊壓迫嘅年青人
真係咁難?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞