政府真係當80-00後呢幾代On9

296 回覆
2984 Like 25 Dislike
我地自己都自身難保 無錢結婚買樓
屌你夠膽死諗條屎橋岀嚟話為下一代着想
你地上撚哂岸就話姐
屌你我自己個首期都未撚儲到
就叫我科水為下一代
屌你真係弱撚智
老老實實政府求其幫下80 90後上車
你又你繼續每日150溝淡
到2047香港咪又係你地嘅
係要逼撚到我地埋牆角 屌你真係弱智
求撚其整啲甜頭比80 90後
肯撚定無人反你港共
殺雞取卵、短視,乃ChiNa人特性
如果我地80-00後好似你地咁疊水上撚哂岸
其實我真係唔撚介意攞啲錢幫下下一代
大佬我自身難保仲叫我幫手
我地呢幾代啲命係一岀世就比較低賤定點
你地班廢中食正香港經濟起飛發撚哂達
而家仲要犧牲我地為下一代着想
政府你唔撚係無錢喎 點解就唔可以幫下我地?
寧願幫班未撚岀世嘅下一代?
我地呢幾代係前世做錯咩事?
發洩完記得準時返工
話左要write off 你地架啦。
發洩完記得準時返工

80後一邊返工OT睇TVB,一邊推90 00後罷課上街出嚟死

呢一代最反共 00後飲喜茶唔會理
支那等唔到2047
一人派一萬即刻收聲啦 理得佢即時批十萬支那蝗黎 仆去買I窿好過
港英最輝煌年代養大的殖民地味最重的遺產要直接剷除

如果係古代佢地會搞大屠殺添

所以支那人,骨子裡係完全無進化過
擺明見你地好恰 睇住黎食
睇下你地眼中既泡狗 班低層農夫連自焚都要當眾做
香港個班最叻都係跳下軌 仲要比人屌
情況就係屋企好撚有錢
但係老豆老母唔撚幫你買樓
都算喇 最多咪努力啲揾錢自力更生
最荒謬有一日屋企同你講
“我地諗住將成副身家買層豪宅比未岀世嘅細佬住 你努力啲揾錢比家用 等第時細佬有豪宅住呀”
人唔笑狗都吠
而家根本就係d 5,60歲既人不斷搶呢班年輕人既錢
我地勤力d 佢地咪賺多d囉
你班80-90後港獨撚注定冇將來,亦唔會俾你地有後代。
因為支那等唔切50年同化
因為近十年被西方放水 以為已經有本錢挑美國機 所以對香港 就唔再溫水煮蝦 直接將之後三十年既同化步驟放出黎
上一代拎撚曬啲著數而家叫我地為下一代著想 咁我地點算
所以辭職唔做野啦
反正做黎又要交稅比濕鳩政府
得閒炒下散hea下去下旅行
你地睇返以前反高鐵班80後苦行 見到咁撚樣好難唔當80後on9
一d甜頭都冇比我地
仲成日話我地反對佢
屌你唔反對就奇
煮蝦
應該係領養返嚟嘅支那蝗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞