電木結他樂理你問我拍[真係拍緊啦!!!!](41)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
錄音問題
宜家玩緊FLstudio 但發現到有個問題係唔知點解插耳機聽係會有回音
但係轉番電腦喇叭出聲就無問題 想問係咪關耳機事?
宜家係 guitar 去 GT100 去 2i2 再入電腦
sugizo隻tone究竟點tune

邊隻先? 佢都幾多原化架wor
錄音問題
宜家玩緊FLstudio 但發現到有個問題係唔知點解插耳機聽係會有回音

check 清楚有冇開住fl studio個monitor? scarlett個mixer有冇mute到?

以上兩個情況都會做成回音
sugizo隻tone究竟點tune

香港定日本既sugizo先?
占sir 快D拍 me80啦啦啦

借黎得唔得, 我冇o係手呀
錄音問題

check 清楚有冇開住fl studio個monitor? scarlett個mixer有冇mute到?

唔該巴打 一陣試下
Btw 講多少少我聽到有回音係彈緊果時
但錄出黎聽就無 所以錄果陣好辛苦成日甩
喂,支ibanez條頸咁薄,Gibson起步唔夠快喎

借黎得唔得, 我冇o係手呀

都可以既
好辛苦
錄音問題

唔該巴打 一陣試下
Btw 講多少少我聽到有回音係彈緊果時
但錄出黎聽就無 所以錄果陣好辛苦成日甩

原來我一直都開左2i2個monitor
宜家無問題啦
仆街, 拉親, 而家左邊排勒骨好能痛痛到落唔到床
仆街, 拉親, 而家左邊排勒骨好能痛痛到落唔到床

搞咩嚟
痛到床都落唔到潛水一天,聽日先答

快睇頭d治癒下

hey 偽毒考驗後邊愈黎愈多高把位 個陣時先係gibson發揮既時候

快睇頭d治癒下

呀木 捉曱由呀?
錄音問題
如果我就咁結他插pedals再連去interface係咪無問題?
定係pedals同interface中間仲要插多舊野 ?
錄音問題
如果我就咁結他插pedals再連去interface係咪無問題?

結他>pedal>interface
錄音問題

結他>pedal>interface

cab sim di

你有di都可以用
睇你要求架姐
錄音問題

你如果有Digital amp head +cab 既plugin 直接入interface 都得,當然呢個係最hea既方法,但最快
如果唔係既話就收MIC 錄,pedal > amp
再唔係就睇下你隻amp 有冇output/recording 既位 可以入去interface,
再唔係就cab sim

hey 偽毒考驗後邊愈黎愈多高把位 個陣時先係gibson發揮既時候

頭先我見到支mu仔sweep得好快,上面寫住占米舖頭招牌

快睇頭d治癒下

呀木 捉曱由呀?

搵老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞