電木結他樂理你問我拍[真係拍緊啦!!!!](41)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
見到前面都有人講過下想問多少少
如果我直接結他入GT100咁彈
唔經amp係咪一定柒聲?
加咩係中間會好啲?
宜家有2i2 GT100 同一個無用既Nux mighty 30x
因為屋企練要入耳機 求指教

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin
不過GT100唔係有cab sim+di out咩

岩岩睇左咩叫cab sim di
你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?
Sorry for 1999

正解

唔該哂揾到guitar sim了
但係應該放係邊個位?定係自己中意就得?
宜家係cmp-od-fx1(guitar sim)-prA-NS1-EQ
可唔可以比啲意見

唔熟gt100 個model名, 可唔可講埋以上呢d係咩黎
仲有無人聽Angra ???
而家pop能到

kiko都無心戀戰

鐘意夾佢隊核突主音

kiko近年真係變左好多........唉

佢都inspired我好多, 係我其中一個童年英雄

得佢一個降grade 由esp 轉去ibanez
佢支ibanez 認真嘛嘛
而家pop能到

kiko都無心戀戰

鐘意夾佢隊核突主音

kiko近年真係變左好多........唉

佢都inspired我好多, 係我其中一個童年英雄

得佢一個降grade 由esp 轉去ibanez
佢支ibanez 認真嘛嘛

tagima時代係最好聲

錢作怪吧~~
巴打sorry又係我 今日去埋灣仔通利睇
應該都係sigma DMR28H同big baby taylor揀一支 今日睇sigma嗰支3000減到2400,有pickup嘅bbt就4100 如果我可以另外加pickup你會揀邊支? 之前你推介嘅a&l彈落好似唔係好啱我
Sorry買支結他都問你咁多次

Big baby

唔洗sorry , 最好好日日入黎問

怕太煩膠 買前最後一問,你之前話佢個pickup柒,咁應該照買有pickup嗰支,定買支冇pickup之後再加? (好似好on9咁 )

佢原裝個pickup真係唔掂....

之後再加你唔單止可以慢慢選到o岩先加, 仲分分鐘平過你加錢加pickup

好啦咁我就買冇pickup之後自己再加 唔該晒巴打煩左你咁多次
巴打sorry又係我 今日去埋灣仔通利睇
應該都係sigma DMR28H同big baby taylor揀一支 今日睇sigma嗰支3000減到2400,有pickup嘅bbt就4100 如果我可以另外加pickup你會揀邊支? 之前你推介嘅a&l彈落好似唔係好啱我
Sorry買支結他都問你咁多次

Big baby

唔洗sorry , 最好好日日入黎問

怕太煩膠 買前最後一問,你之前話佢個pickup柒,咁應該照買有pickup嗰支,定買支冇pickup之後再加? (好似好on9咁 )

佢原裝個pickup真係唔掂....

之後再加你唔單止可以慢慢選到o岩先加, 仲分分鐘平過你加錢加pickup

好啦咁我就買冇pickup之後自己再加 唔該晒巴打煩左你咁多次

唔煩, 買完返黎POST相
加咩係中間會好啲?
宜家有2i2 GT100 同一個無用既Nux mighty 30x

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin

你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?

正解

宜家係cmp-od-fx1(guitar sim)-prA-NS1-EQ
可唔可以比啲意見

Boss cs3 - mt2 - guitar sim (暫時揀左single to hum sim) - combo crunch(original boss amp) - noise suppresser - EQ
唔太識set effect 睇完youtube都好次唔太岩聲
求指教
加咩係中間會好啲?

正解

可唔可以比啲意見

Boss cs3 - mt2 - guitar sim (暫時揀左single to hum sim) - combo crunch(original boss amp) - noise suppresser - EQ
唔太識set effect 睇完youtube都好次唔太岩聲
求指教

好似
megadeth 黎香港

megadeth
而家pop能到

kiko
而家pop能到

kiko都無心戀戰

去咗同dave 玩megadeth
而家pop能到

kiko都無心戀戰

核突主音

正解

可唔可以比啲意見

求指教

好似

https://youtu.be/IBvg1RHAzvk
照佢做應該無問題
應該唔係guitar sim,係cabinet sim/speaker sim

呢個有睇 但都好似無佢啲聲咁爽
其實會唔會關我入耳機事
點睇baby taylor
好眼訓,聽日覆
好眼訓,聽日覆

你聽日幫我跑贏架GTR
而家pop能到

kiko都無心戀戰

核突主音

把聲
而家pop能到

kiko都無心戀戰

核突主音

把聲

把聲同台風都核突
加咩係中間會好啲?

正解

可唔可以比啲意見

求指教

呢度係咪差咁個cap sim, 定你呢個combined 黎
而家pop能到

kiko都無心戀戰

搵真銀啦.....
而家pop能到

kiko都無心戀戰

核突主音

袋腔

正解

可唔可以比啲意見

求指教

好似

https://youtu.be/IBvg1RHAzvk
照佢做應該無問題
應該唔係guitar sim,係cabinet sim/speaker sim

呢個有睇 但都好似無佢啲聲咁爽
其實會唔會關我入耳機事

咁都爽 你到底過緊點樣既日子
點睇baby taylor

薄又尖既聲, 但夠晒細支, 好方便

我都想入番支
唉, 點解呢排冇乜人報名學樂器....連平時好快爆既木結他班都冇乜人
https://youtu.be/mBXxAuC2TZM
可唔可幫我刷下views
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞