電木結他樂理你問我拍[真係拍緊啦!!!!](41)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike
其實要買既話SSD 做同樣既掛plugins 都會lag
只要你部機本身個Cpu 同ram 夠
重複播幾次playback 就順返

因為已經去左buffer區

好深奧

利申電腦白痴

姐係買貴啲cpu/ram
而唔駛買太勁既HD
原來占咪嚟咗呢度...
有冇巴打知依家通X roland td1k/td1kv 賣緊幾銀?
柏c賣緊4k

係呀我過左黎, 見o個面冇乜人傾, 偶爾先返去睇下

td1kv通櫃而家賣43xx

依家佢個鼓promotion有包電鼓咁正?
呢個價好似係上年暑假最平個陣
td1k好似38xx 依家糾結緊買邊款...
snare自己換網面駛唔駛五舊?

唔知, 但佢清貨d鼓幾抵, 我都準備入套, 不過未知買咩model

梗係買v啦, 差好遠

佢依家嗰個係promotion原來係清貨黎架?
岩岩check過如果自己另外買個網面snare 要1400咁上下
倒不如貴五舊水買v
打算再買多個延伸既cymbal, 好似係op-td1c, 通櫃幾銀到?
原來占咪嚟咗呢度...
有冇巴打知依家通X roland td1k/td1kv 賣緊幾銀?
柏c賣緊4k

係呀我過左黎, 見o個面冇乜人傾, 偶爾先返去睇下

td1kv通櫃而家賣43xx

依家佢個鼓promotion有包電鼓咁正?
呢個價好似係上年暑假最平個陣
td1k好似38xx 依家糾結緊買邊款...
snare自己換網面駛唔駛五舊?

唔知, 但佢清貨d鼓幾抵, 我都準備入套, 不過未知買咩model

梗係買v啦, 差好遠

佢依家嗰個係promotion原來係清貨黎架?
岩岩check過如果自己另外買個網面snare 要1400咁上下
倒不如貴五舊水買v
打算再買多個延伸既cymbal, 好似係op-td1c, 通櫃幾銀到?

我係自己整cymbal

好深奧

利申電腦白痴

而唔駛買太勁既HD

唔知仲有冇位裝多個hd

好深奧

利申電腦白痴

而唔駛買太勁既HD

唔知仲有冇位裝多個hd

HD 係外置 ,唔駛安裝,用USB連住部機咋....

好深奧

利申電腦白痴

而唔駛買太勁既HD

唔知仲有冇位裝多個hd

好深奧

利申電腦白痴

而唔駛買太勁既HD

唔知仲有冇位裝多個hd

姐係用外置放plugin is ok

好深奧

利申電腦白痴

而唔駛買太勁既HD

唔知仲有冇位裝多個hd

姐係用外置放plugin is ok

以我所知,一啲sound library 係可以就咁放係外置HD
而plugins 要直接安裝落機 eg BIAS,Wave
megadeth 黎香港

無錢睇
好多野想買
睇左好耐都係決定買有pick up嘅big baby Taylor
睇左好耐都係決定買有pick up嘅big baby Taylor

個pickup柒架wor

三思呀巴打

三思呀巴打

上次睇中支$3000 sigma之後問通利啲人話加個pickup原來要成$2000 之前唔知咁貴 而家全部野出晒budget

無錢睇
好多野想買

無錢 x2
好多地方要去
見到前面都有人講過下想問多少少
如果我直接結他入GT100咁彈
唔經amp係咪一定柒聲?
加咩係中間會好啲?
宜家有2i2 GT100 同一個無用既Nux mighty 30x
因為屋企練要入耳機 求指教
加咩係中間會好啲?
宜家有2i2 GT100 同一個無用既Nux mighty 30x

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin
不過GT100唔係有cab sim+di out咩

岩岩睇左咩叫cab sim di
你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?
Sorry for 1999

三思呀巴打

上次睇中支$3000 sigma之後問通利啲人話加個pickup原來要成$2000 之前唔知咁貴 而家全部野出晒budget

自己另外買另外加
加咩係中間會好啲?

gt100入2i2即可

不過gt100不好聲
加咩係中間會好啲?

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin
不過GT100唔係有cab sim+di out咩

岩岩睇左咩叫cab sim di
你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?
Sorry for 1999

正解

三思呀巴打

自己另外買另外加

咁自己買個唔係太柒嘅pickup幾錢左右?邊款可以推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞