電木結他樂理你問我拍[真係拍緊啦!!!!](41)

1001 回覆
16 Like 7 Dislike

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin
不過GT100唔係有cab sim+di out咩

岩岩睇左咩叫cab sim di
你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?
Sorry for 1999

正解

唔該哂揾到guitar sim了
但係應該放係邊個位?定係自己中意就得?
宜家係cmp-od-fx1(guitar sim)-prA-NS1-EQ
可唔可以比啲意見

唔熟gt100 個model名, 可唔可講埋以上呢d係咩黎

Boss cs3 - mt2 - guitar sim (暫時揀左single to hum sim) - combo crunch(original boss amp) - noise suppresser - EQ
唔太識set effect 睇完youtube都好次唔太岩聲
求指教

呢度係咪差咁個cap sim, 定你呢個combined 黎

呢個係multi入面個preamp黎

宜家係cmp-od-fx1(guitar sim)-prA-NS1-EQ
可唔可以比啲意見

Boss cs3 - mt2 - guitar sim (暫時揀左single to hum sim) - combo crunch(original boss amp) - noise suppresser - EQ
唔太識set effect 睇完youtube都好次唔太岩聲
求指教

好似

https://youtu.be/IBvg1RHAzvk
照佢做應該無問題
應該唔係guitar sim,係cabinet sim/speaker sim

呢個有睇 但都好似無佢啲聲咁爽
其實會唔會關我入耳機事

咁都爽 你到底過緊點樣既日子

成日set完啲聲自己都唔太中意

cab sim di/入2i2入電腦落cab sim plugin
不過GT100唔係有cab sim+di out咩

岩岩睇左咩叫cab sim di
你咁講姐係我只要係Gt100到set左呢隻effect就可以無用amp直落耳機都好聽?
Sorry for 1999

正解

可唔可以比啲意見

求指教

呢度係咪差咁個cap sim, 定你呢個combined 黎

preamp後有冇跟隻cap?

可唔可以比啲意見

求指教

好似

https://youtu.be/IBvg1RHAzvk
照佢做應該無問題
應該唔係guitar sim,係cabinet sim/speaker sim

呢個有睇 但都好似無佢啲聲咁爽
其實會唔會關我入耳機事

咁都爽 你到底過緊點樣既日子

成日set完啲聲自己都唔太中意

借黎研究下同拍條gt100評測
https://youtu.be/nQ62FlJB84M

走數兩年既結他教學影片, 最近終於開始找數, 仲寫左3隻不同程度既練習曲for呢一系列既教學, 其中一隻練習曲<<偽毒考驗>>(if u know what i mean...)首次o係呢個場地細細地但氣氛一流既地方live彈奏~
好快!!好快教學影片就出爐!!!到時千奇唔好唔睇呀!!!!
唉, 點解呢排冇乜人報名學樂器....連平時好快爆既木結他班都冇乜人

https://youtu.be/mBXxAuC2TZM
可唔可幫我刷下views

返去同你刷

正解

可唔可以比啲意見

求指教

Errr 有冇得舉個例
遲啲拎隻野比你評下
你學第二年鼓既時候進度去到邊

返去同你刷

thx

正解

可唔可以比啲意見

求指教

Errr 有冇得舉個例
遲啲拎隻野比你評下

拎黎啦借一日土黎,拍完影片連埋d preset比你
唉, 點解呢排冇乜人報名學樂器....連平時好快爆既木結他班都冇乜人

諗住完sem黎上堂

多謝支持

我當時係一邊夾band空餘時間鼓手教下我,以而家rockschool考試程度黎講我唸我打鼓第2年時大約係grade左右

我當時係一邊夾band空餘時間鼓手教下我,以而家rockschool考試程度黎講我唸我打鼓第2年時大約係grade5左右
冇人理我
冇人理我

冇人理我

冇人理我

想彈

返去同你刷

thx

個場係咪feed feed地

走數兩年既結他教學影片, 最近終於開始找數, 仲寫左3隻不同程度既練習曲for呢一系列既教學, 其中一隻練習曲<<偽毒考驗>>(if u know what i mean...)首次o係呢個場地細細地但氣氛一流既地方live彈奏~

自膠
I mean 依個

自膠
I mean 依個

太細了

對唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞