FujiFilm討論區 (34) 2020 F1.0

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
有相睇未呀咁
同你情況差唔多
我位家都糾結緊
究竟等支8-16 定 用相同價錢入支16.4 + 55200?
支tele 都諗住入黎影landscape
我都想入支55200
雖然唔算係成日用tele,不過用過幾次50230打月真心覺得細左dd,crop又差d

依加手上得16.4同50230
同你講真係哂撚氣, d 例子又偏頗
你咁講不過影景買支 f8 f11 鏡就得
影人1.2 就out fo, 1.4 既鏡咪撚買啦
遲d 51200 都可用, 不如廠方出5.6 鏡咪又平又輕

重d 就定d
機鏡平衡咪係, 你xt3 裝直倒落1655 實舒服架

同埋, 開1.4 影相一定會全虛化? 邊個教你影相架?

串撚柒柒
富士咪出左部xh1比您地買囉
我全開1.4,focus >10m影景,全部景都10米外,咁我用1.4又全虛化
有時做人要識變,唔係淨係睇住個數字
數字死嘅,人就生嘅
yes
一開始有巴打問, 就係同佢講
有xh1 上1655 會好好, 無就要取捨

條撚屌就串
無防震就唔買係咪定焦都唔好買呀?

你話係咪哂鳩氣
除左我嫌xh1大部
其他簡直完美
呢個真,遲啲仲有ibis update
ibis update?
即係software 方面嘅update?
有人覺得大得嚟好渣左
但我就覺得仲大過a73接受唔到

fujirumours 有部分都可信嘅
唔洗對號入座咁撚緊張既
你有你表達 我有我表達 唔啱聽咪撚聽囉
正傻閪,同埋串撚柒柒又唔撚得?一定好要好撚humble 咁講野?邊撚位呀你
正傻閪
問係咪唔洗考慮? 我幾撚時話唔好買
考慮呀 識唔識點解隻字呀 傻閪金剛
咁影近野呢
影相淨係影遠野既
影近野又點? 影近野又要夜晚, 一係開大光圈, 一係落腳架啦, 靠ois?
細光圈鍵盤攝影大師
fuji 色真係吸引
宜家入xpro 1 試用好冇
唔好
太舊
16-50係未咁好用
好後悔跟機無買
kit鏡有16mm算係咁
後追係未好不知
想問下巴打,你支三陽12MM邊到放,同埋放咗幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞