FujiFilm討論區 (34) 2020 F1.0

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

14, 23,同56
打算入枝touit 12
怕無tele會錯過某啲moment
啱啱試左50r, 插枝32-64有啲頭重尾輕
Btw 8-16比想像中細枝
又係話頭重尾輕 除非你得一隻手姐 如果唔係有咩問題呢? 全部tele 鏡都係頭重尾輕添
想問下咁多位師兄
去四寶買水貨機會唔會伏
想出部xt 20 16-50 賣$5250 好吸引
我諗住部機會有返咁上下重量係咪唔得先
加陣我屌柒部機咩?
你未屌柒部機囉 我又唔係富士社長
痴撚線,講下感受都畀人屌
總之大家想試可以去科學園,仲有200f2
問過啲職員8-16可能11月中至尾出街
18-55啦
因為我新手,如果冇伏想平平哋玩住先
Gfx 機我覺得ok 嘅 得contrast 對焦都唔係問題
Gf 鏡先係問題 除咗110 無一支真係大光圈
Zoom 得等效f3.2 拎支gmaster f2.8 + ibis 都已經拉勻"中片幅"個優勢
A73r gmaster / z7 下年支f2.8 zoom 都已經比gfx 系統好
唯一亮點 都係gfx100s
同問 都係諗住去四寶/三陽
諗緊買水定行
你屌唔屌柒gfx 我唔關心呀
你咁都叫比人屌呀? 你未見識過依到班富士社長
事撚但啦,我唔理你點定義點先係屌我
我淨係話頭重尾輕呢個感受出黎
你就問9我有咩問題,我都冇撚話過有問題
總之我唔覺有問題啦ok, xt10同50140都係咁攞
玩得GFX都係J個畫質唔care機能,r3 z7仲係拍馬屁都追唔上,何來拉勻優勢?
更何況f2.8 f3.2景深差1/3級,又唔係f1.4 vs f4唔ab比都唔覺有乜分別……
上面都出現過好多巴打冇留意就買左16-50之後後悔
18-55點都唔會後悔
有無sample shots?
或者實物相?
好似可以插上機試影,操作如何?
我見佢條保安線淨係插機身應該唔可以用自己機試
睇下聽日得唔得閒再去補返啲相
成個感覺同50140有啲似,啲ring嘅鬆緊
插上xt3都攞得幾舒服
對焦速度各樣都係有返紅牌嘅質素
想問下個三角扣環有無得買?淘寶打咩關鍵字?
之前爛咗個,呢個都就爛
買過三次機都無事. 次次都有check快門數.
如果介意機身花痕可能就要望真D.
Thanks
聽日都諗住去
個booth附近有冇Fujifilm職員?
你問邊個先?

我直接問marking大佬12月出街

$1xx00
有呀,都幾多人添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞