做汽車護理(鍍膜打蠟),你問我答

442 回覆
30 Like 19 Dislike
你係北角邊條街
堡壘街
新牌仔想請教一下 07corolla車頭有啲好似雞蛋殻的裂紋,係咪曬得多 油漆乾裂??可以點補救?
泊露天😪😪 勤保養的話鍍膜通常keep到幾耐?
做唔做wrap 車
有機會係碰撞到,會唔會有相睇下?https://t.me/K_kkl可以send比我望望
想問做一做 施工幾耐? stepwgn
有啲舖頭跟車報價既有機會收貴,我地就統一

但白色車同黑色車真係特別建議做鍍膜,白色車要多啲洗車,保持白雪雪,咁鍍膜可以令洗車變得簡單,唔洗成日用泡。而且隔絕到污染物同防紫外光,污染物同紫外光都會影響漆面最頂層既clear coat,令車冇左光澤同變黃。
每次做鍍膜都要先做好漆面護理,包括研磨拋光,研磨亦可以磨走仲有既鍍膜
要睇翻邊隻鍍膜,我地舖頭保護能力較強既鍍膜,朋友反映泊室外可以大概一年多,
Sorry, 我地主要做漆面處理同鍍膜
通常見都係自己試做鍍膜,上得唔好或者博命上就會一撻撻。至於想去層鍍膜可以研磨磨走,冇話做一次就一定要keep住做既
正常情況一整日,我地就通常朝早擺低夜晚攞得翻,想了解多啲可以tg https://t.me/K_kkl
樓主想問下做玻璃鍍膜前係咪要刮一層玻璃?
之前聽過一間話要咁做
我都好想知點刮
我聽到都嚇一跳

同埋想問下打蠟係咪未必清到啲油啲太陽紋?
早幾日係呢間野打完,打完同未打一鬼樣,仲一個個圈印係到
太陽紋都清唔到 分分鐘係手搽蠟
佢應該用機,打到一條條痕

Carsland🤔
不是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞