做汽車護理(鍍膜打蠟),你問我答

442 回覆
30 Like 19 Dislike
香港加油
屌你老母,上黎r生意定解答呀,第一個回覆就叫人add tg,最睇唔過眼你呢種過街老鼠上黎R生意,收檔喇屌你老母
對唔住令到你反感加油
有冇聽過英國Gtechniq 9H Coating?好唔好的?thanks
好多鋪頭都有用
效果唔錯,入門級csl exo 性價比高
LM
Gtechniq係現時最top果幾個鍍膜牌子其中一個,就咁呢個牌子本身黎講,佢啲鍍膜產品整體係有翻咁上下質素,但對比黎講就中規中矩唯一比較優勝係diy既話比較簡單,carpro , gyeon總括黎講會比較優勝佢地都有自己既特點,carpro同gyeon 個潑水性會比較強,gyeon多樣野就係,係市面咁多款鍍膜黎講,佢真係好硬淨,因為我地用開gyeon,個感受會比較大

如果有興趣可以睇下呢個鬼佬既詳細既比較,佢就係比較gtechniq,carpro同gyeon
https://youtu.be/VHpU-bOpIhI

佢最後有讚carpro, 對gyeon佢直情話好驚訝做到呢個效果,所以可以再睇多啲,比較下
Thanks
我冇野講
多次巴打
我上個月中攞左部cx5
尋日做左度膜
抛光完重靚過攞車果時
巴打好多心機
想請教下 黎緊九月會拎部新車, 平時屋企有室內停車場位,但返工會有4 日泊室外。白色車做ppf定鍍膜好,想無咁易變黃
fb有間叫Carlab
CSL+exo都係3100
佢話新車半價(原價6200)
信得過嗎
巴打除左tg,仲有冇方法contact你?
點選一間好coating 其實好簡單的各位

入間舖無一d標準日光燈+柔光罩上左右一排排照住

已經都可以不理

好多細紋無充足又平均的光源可能睇唔清

做過一間用一排排屋企d黃光管fake 9 人
做完去到人地個coating 場一睇

花到仆街

唔注重燈光的場,結果好極有限
真係好多謝巴打支持會繼續做好唔會令大家失望
放心
巴打果間好能多燈
信唔信得過我唔知
佢個原價貴過我萬事得原廠
邊個適合你同化算啲就要睇你有咩需要,如果你仲想防石仔痕或者防比較深既花㾗,就要ppf先幫到你,如果你想長期keep翻架車好靚仔閃令令既漆面狀態同防止變黃,其實鍍膜就足夠。同埋好老實,例如一啲泊室外既車,如果疏於打理或少洗車,做左鍍膜或ppf都有機會變黃,做左鍍膜要解決可以直接做研磨拋光變翻白,再做翻鍍膜都係有限數,但ppf重新再做又要幾萬,如果你泊室內只係擔心變黃未必需要做ppf
冇客幫襯過唔敢亂講間舖睇落試正既,元朗區黎講唔係鬥賤價果啲
比個公司電話你whatsapp揾左我先60138652
真係好多謝你啊巴打其實你地一班巴打真係比到我好大推動力,自從開左呢個post,識到一班信任我建立到關係既巴打,真係好開心,得到大家認同見到我既用心,對我真係好重要,我一定會繼續努力行落去,繼續做好。

係鍍膜前,我地會做研磨拋光既打蠟處理去修復漆面,移除漆面既瑕疵花㾗,令漆面回復理想狀態而且適合上鍍膜既狀態先會進行鍍膜施工,其中研磨係會將之前鍍膜去除,希望有機會做到你架車
睇左其他巴打feedback決定搵樓主
樓主超細心又有禮貌, 真係逐個位check
十年車都整得咁靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞