做汽車護理(鍍膜打蠟),你問我答

442 回覆
30 Like 19 Dislike
啞色車有冇得做? D膜有冇唔同?
可以,但如果有打算噴油,會建議執翻靚再搞。
如果花痕的話可以sd比我睇下,鍍膜前都會研磨執痕,可以盡量搞
要用翻專用既膜
車窗銀色窗框開始氧化,有D白白地水漬咁點整都唔甩,可以點處理?
我地係北角
想問下通常新會唔會即刻去搞鍍膜打蠟?
咁當然新車做就最好啦,手機都新買既時候即刻貼mon貼啦 同埋唔好以為新車層油就冇問題係最好,而家啲新車層油差左好多,而且運黎香港到比你既時候已經有好多瑕疵,我地都見好多新車都要執好多,有時交車蠟打衰左,會一撻撻咁,都要再執
巴打,我架係cl9,有啲石仔花痕同泊露天,想執番靚仔佢。想睇下你有無tg,比你睇下報下價
你好巴打,露天的話真心建議鍍膜,因為泊室外成日曬,同長期會有污染物付係車漆上面,會傷害油漆最頂層既clear coat,令漆面暗淡。至於石仔㾗通常都係到底,一係儲埋真係多石仔㾗先一次過噴油,唔係都唔會理啦,點油都千其唔好,通常都唔會靚
https://t.me/K_kkl有咩可以tg我
鍍一架車要耐? 全部步驟
睇車身狀況,好多花痕要慢慢執既,有時要兩日,正常的話一整日
架錢七 121 大量石仔粒 沙板又比人hit run 撞凹
想整都覺得曬藥費
我去開北角香港大酒店對面間車房整車
話右沙板近油箱整會難搞同貴 唔知係唔係
你指補灰加翻噴?btw我地都係北角
點睇隻龜牌ice蠟水?
做左coating既車用邊隻洗車水最好
26鍍膜做唔做?
龜牌啲野ok既,但蠟水呢啲產品你只可以當係化粧品,同埋keep唔耐
如果架仔野,寫住施工車用果啲就ok 基本要求唔好傷到層鍍膜就可以
https://t.me/K_kkl
可以telegram 我了解下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞