做汽車護理(鍍膜打蠟),你問我答

442 回覆
30 Like 19 Dislike
大西北表示想幫襯 但北角好撚遠
琴日入谷個位巴打?
係啊
泊室外日曬雨淋 + 樹底雀屎可以點搞

有用塊膠遮住車頂避屎, 但落完雨再曝曬 塊膠同車頂會有浸雨水
好麻煩
一啲已有比較深既雨水痕,酸雨漬,雀屎漬可以透過研磨處理

泊室外成日曬雨淋其實好易令層漆面冇光澤,產生酸雨漬,另外都好易令污積食係漆面上面,鍍膜係以上既問題會有幫助,但唔係話做完鍍膜就唔洗定期打理架車,都要定期洗車,但保養會輕鬆好多
巴打, 可以加埋我嗎?

真心想學野... 啱啱係autogxxk 買左s 字頭鍍膜劑...
留tg
@Agamotto
thanks!
唔知係咪你來
Message 左你
係我黎
做轉色膜一般可以last幾耐依然靚仔? 一般&20k到
$20k到?*
真係好睇你點keep
如果靚料20k好正路
點樣知架車係做左鍍膜定打蠟,定咩都無做?
做左膜耐左,可唔可以直上蠟。
啱啱打完蠟的話漆面摸上去會滑,做完鍍膜都會,最簡單睇有冇做到鍍膜可以睇下會唔會keep住有潑水效果,啲鍍膜洗車液既潑水效果好短暫。
耐左可以再上蠟,最穩陣要去打蠟去走層鍍膜
可以磨返平滑咖
架stepwgn 搵左巴打搞, 勁細心, 仲送支野我比洗車, 不過遲d 你番左貨要搵你買
多謝巴打滿意就好啦
冇問題,翻左同你講
架二手錢七長期擺室外日曬雨淋
個車頭蓋仲有一點點甩左漆

甩漆果啲位可以點搞同埋可以做啲咩去保養架車?
如果你話一點點甩左漆,果啲多數係石仔㾗,除左噴油都冇咩其他方法,點油通常效果唔太靚

泊室外成日曬住架車,主要係擔心氧化導致失去光澤同汚漬既問題,漆面既保護可以令保養輕鬆好多,或者定期打蠟
巴打可以留個tg嗎?
C class想問下價錢

泊車hi花左,有冇得搞?
https://t.me/K_kkl 歡迎揾我了解多啲
灰色果到係到左底油,搞唔到,紫色果啲正常應該就搞到,但太近甩油個位,淨係可以試用手用粗蠟捽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞