做汽車護理(鍍膜打蠟),你問我答

442 回覆
30 Like 19 Dislike
爸打仲有無做
Ching 有做既覆下tg
巴打仲有無做?有做覆一覆tg
同問 巴打仲有冇做
有做覆下tg
或者有無其他巴打有佢contact
巴打仲有無做 介唔介意留個tg
同問仲有冇做
搵唔到樓主
請教各位師兄你哋有冇自己試過DIY顏色膜?
我已經買咗一把熱風槍同1米電鍍色貼紙試吓貼燈框
唔好意思啊咁多位巴打,終於的起心肝正式同大家交待,我舖頭暫時冇再做。

我都真係好希望會有歸來既一日,呢段時間真係好好好多謝咁多位支持我既巴打,好感激大家既支持,呢段時間識左好多好好既巴打,我唔會忘記大家對我既信任,有緣希望可以再服務咁多位巴打。

雖然我冇再做,但依然好想同大家講下車,答下大家問題,大家可以tg 我@k_kkl 問我攞whatsapp ,亦都可以follow 我舖頭fb :https://m.facebook.com/pikaauto/

再次多謝大家
Sosad巴打,5月個陣tg過你,不過你無覆,以為你個陣就無做了
差唔多係果啲時間就冇做啦,一直都冇心機覆大家,唔好意思,黎緊會多啲覆各位,但真係唔會短期內做翻啦
巴打點睇市面上啲鍍膜店?有無邊間推薦?
我架車本身比較花,淨係做研磨都ok,鍍膜對我嚟講都唔算必須。
如果呢度唔方便講既,可唔可以tg講
推介呢就唔夠膽講啦,但係都可以教下大家點樣去揀一啲啱心水嘅鍍膜鋪,咁首先價錢呢我個人黎講我覺得如果普通車size $4-5000就算合理既,但如果你係追求最好嘅漆面處理嘅話,我有留意開坊間有啲收得萬零蚊但架車真係做得好仔細,每一part都仔細去做研磨拋光,咁既話都合理既。

另外就要睇返佢係咪用啲比較出名品牌嘅鍍膜啦,如果佢有標榜係用嗰幾隻比較出名嘅品牌,例如神風,gtechniq, carpro, gyeon(我之前會用).咁都會係比較有信心,咁另外就要睇埋佢嘅手工,睇吓佢哋Facebook或者Instagram睇吓啲漆面處理做得好唔好,例如有冇真係有效可以處理到啲漆面嘅瑕疵,例如去到太陽紋等,都可以睇吓佢啲邊位有冇細心去做,簡單黎講可以睇以上呢啲。
想做鍍膜

但架車有花痕又有石仔痕係咪唔建議做?
定要噴左油 去左d石仔痕先做?
上網見好多人話車房用大陸貨扮大牌子
而家睇左好多間都未決定到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞