FIFA 19 Pro Club討論區

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
呢隊波黎黎去去得一兩招,一攻唔入就係咁兩邊斬,落唔倒底就係咁k角位瘋狂early cross,角球就一定係開短,回後,斬遠柱,已經搵個防中同個電腦人仔夾住佢都比佢撞開,要贏佢真係要靠兩個差唔多身型嘅人仔夾住佢個高佬,再搵人守住邊線唔比佢出波
Cam扣分扣到好癲 防守都要扣 我懷疑緊到底攻中點踢先岩 個企位咁死
我上集打cam上d1淨係分波同後上搶點
好少防守
但今集我打lw多 不過pro club應該冇乜點變
巴打有冇少少心得 同班fd打開4231 佢地轉邊多數兩隻防中做晒 我都做唔到咩野 係波分到兩邊 去支援兩隻左右中場 同埋cam個位好難拎波 四面都比人圍住好易甩 隻人仔得83 同人55波 拍埋去輸晒
心得唔敢講 大家交流下
好睇自己同隊友點夾
以前最多係防中比波我 我分兩邊之後燒味 我同前峰捕唔同位搶點
或者隻翼同我地中間撞牆
除非反擊打快攻/ 真係好空可以單刀 唔係我好少比直線
比直線都係比兩邊跑多

比人圍最緊要冷靜
或者拎波前望定隊友係邊 睇下可唔可以一腳彈比佢
如果中間咁多人拍你 兩邊應該有人空左
同埋今集身位有用過上集 理應容易左
我班fd 好想玩tikitaka 但多數打打下變左燒味 好似變左我既作用係 支援兩邊幫手轉邊咁
如果你後邊兩隻防中有人幫手分波
你試下打後上搶點入禁區同遠射
同埋好睇你隊友點夾
我個隊多數係我分波
如果我打cam,防中其中一隻會做box to box
如果我打l/r dm,cam個隻會走得好自由同後上入禁區

陣地戰攪唔掂都係唯有靠兩邊
有冇巴打知長距離free kick點斬先易頂
唔好話入 幾乎次次斬都係人地頂到...
好易變左曼城 不斷做落兩邊底線
如果好介意個評分不如轉個無cam既cm陣之類算啦
踢都係咁踢 純粹係cam扣離開位置分扣得太易
個個都話要打tikitaka 要一腳傳波 要撞牆
真係以為一味鳩禁X 傳波就得咩

傳波其實有時機有timing 第一腳都唔識控 人地一逼就甩唔識保護皮球 企位唔好 根本打唔到
打cam永遠全場最低分
仲要傳完識走位迎波先打到
未學行先學走

用ANY 自己傳比自己
個控球率都唔高 就諗下自己有幾廢啦
用ANY 兩三腳就甩咪不如比返電腦控好撚過

打ANY 控球率 90% 都大過你對面電腦啦
唔係話屈唔屈控球 你自己控9隻人 自己傳比自己
都可以低過電腦 咪諗下打ANY有咩意思

學你話 屈控球率自己同ai玩好過啦
玩咩pro club

咁玩any條友 玩pro club又有咩意思?

any 對11個 夠對面打得兩個原因

一係你隻any好撚勁
一係對面垃圾

十場有九場都輸既match
贏得一場 有咩好打j
你比人屈到扑街果陣你咪又係死死氣講 對面齊晒人 點撚打
係咩玩家
咪唔齊人既玩家囉
好人好者 想要電腦?

我唔撚想11個fd full team?

似班any狗 無人仲要開any?

起碼我係真係玩緊PRO CLUB 玩緊自己隻人仔

唔撚似班ANY狗 控成隊
控成隊有咩問題
唔夠人個陣咪用any, 減少電腦AI有機會派膠既情況
你話控成隊係9猜到你波皮都掂唔到就話姐
平常隊打any守仲難過你電腦D AI自動幫你出腳
禁個制D傳波就實到你腳
咁你覺得控緊果個人係玩緊pro club 咪得
proclub都係成班FD圍埋笑下吹下水姐
咁都好嘈
咪就係
我地打開any
不知幾開心
玩到停唔到
Update 完有咩分別
都係討論姐
大家發表意見
不過係玩得開心既
變左傳炸彈
大佬呀傳波俾隊友都要確保隊友有空間處理到架
大大個patch note開驚就有
根本就各有各玩
你鐘意咪用any
自已隊都拗要唔要用any就係你自已隊問題
成隊仆街聚埋一齊玩仆街野仲見得少咩, 無any就唔狗真係第1次聽

燒味
搵人排龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞