FIFA 19 Pro Club討論區

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
總結下今集遇到幾多bug

1. pro club死球 迫你用相反腳開
2. pro club free kick條線成幾十米長
3. pro club十二碼輕輕禁一下已經大半條bar
4. timed finishing 條bar時有時無
5. 傳中輔助自動熄
6. 向前r2跑會向後cup
7. 電腦射波勁過哂player

新on9野

1. 龍門唔再無敵 但會照以前18咁撲 一堆波接唔到
2. 經常接波會控甩 玩pro club電腦後衛會因控甩而own goal
3. 接高波同人爭緊位會直接跳都唔跳
4. 電腦會亂鳩即時回傳 無論有冇叫
5. 電腦會懶醒傳波 禁左要波就仆街
6. 電腦射波勁過哂player
電腦一黎料就會ab兩個瘋狂互傳 傳到有人叫或者甩為止
今隻電腦閘真係癡線
永遠失蹤人口咁
次次唔知去左邊
仲要冇得較穩守突擊 真係吹9漲
btw今集好似用咩位同幾高幾重都係同速度
總結下今集遇到幾多bug

1. pro club死球 迫你用相反腳開
2. pro club free kick條線成幾十米長
3. pro club十二碼輕輕禁一下已經大半條bar
4. timed finishing 條bar時有時無
5. 傳中輔助自動熄
6. 向前r2跑會向後cup
7. 電腦射波勁過哂player

新on9野

1. 龍門唔再無敵 但會照以前18咁撲 一堆波接唔到
2. 經常接波會控甩 玩pro club電腦後衛會因控甩而own goal
3. 接高波同人爭緊位會直接跳都唔跳
4. 電腦會亂鳩即時回傳 無論有冇叫
5. 電腦會懶醒傳波 禁左要波就仆街
6. 電腦射波勁過哂player

傳中今集先好,唔會尻斬都有

接高波除左爭位,仲要睇你爭到個咩位,有陣時比人壓住梗係跳唔到。把握到個先機食哂最岩個位,我九成可以頂翻比自己友

電腦射波勁過人先好,唔再 mark 死真人,我防守好玩好多
傳中冇左輔助係講緊斬哂出界 你可以開設定出黎睇下自己有冇開
頂頭鎚傳波緊係得啦 角球成日到位都唔跳咪揼春
最慘係最高最重升爆力量都要比人禁住
真係未試過斬出界
今集角球除非187 或以上,唔係一定要走住頂先有機會入,我182 高,上集角球頂入左超過 100 球,今集先入左兩球。仲要開角球個個開得好
上集我都係六月中先開始玩,玩左兩個星期先掌握到點入角球,今集明顯無得屈角球我覺得都係好事
未試過斬出界證明你無中個bug
同個fd打左成年18 係得今年佢先會斬到個黃圈係界外
我玩中鋒由上年九月玩到今年九月 一直都set 187高頂
我想講既問題係上集頂唔中都會跳左先 今集係直頭零反咁款
同埋我有fd set 198 113kg都比個米七禁住 咁樣合理咩
如期話難左頂冇得屈 不如話變左講運 睇下電腦幾時爆神力幾時唔爆

不過佢咁樣整反而令入波成功感大左好多
btw琴晚計埋dropin比後衛入左四球own goal
比個矮d 壓住其實合理 ,踢真波對住 d 高佬我都係咁做 ,高度係輔助,走岩位先係關鍵

其實傳中我有揀哂方向去近遠柱中間定禁區頂
今集頂波好易衝頂咁
以前衝頂都lock唔到係你隻人跳都唔跳
今集衝到埋去下下都跳起頂到
尋日禁區頂角球
自己做人牆 對方射完晒之後
幾個做人牆既player 繼續bug 左做人牆
所以角球我都係玩倒掛算
pro club次次個禁區都塞到痴線
呢個我認同 on 9 ,我打中堅,個罰球唔係正中間,捉左我同另一個高既人去借人牆,比人任頂
我個場直情個波救出之後彈去中圈, 人地再攻返黎
我同隊友都仲係企係門前做人牆 點左穴咁
有冇網教點整人?
新玩唔多識
打咩位?
youtube大把教學 但玩玩下就知點先岩自己
仲要睇想整人樣定咩先,其實身高就 2 尾或者尾最好,磅數其實可以一路求尻其 tune
今集L1三角太屈
有方法一定lock到俾自己友
UT tutorial 第一場就已經嚟料
對面傳中高波, ai龍門無乜壓力底下完全唔跳起用手接波
跟住就被電腦入

btw 今集pro club傳中成日唔夠力, 角球都係, 可以點搞

d高佬去晒做人牆, 走又走唔到, 人地一斬就係咁先
咁咪仲屈,我無方法都成日比到
今集都 early cross 斬遠柱,點無力?
想問下點解玩咗成50場,rating由7點幾至9分都無skill point賺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞