[懷舊撚]鍾意洛克人Rockman既巴打入黎傾下計

298 回覆
17 Like 0 Dislike
Ps年代有重出返rockmen 1-6
1真係惡夢黎
無儲氣無e罐
最尾連打幾個boss
淨係符碌爆過一次

D關卡設計真係痴撚線
當年唔記得死幾多先到boss房
1真係惡夢黎
無儲氣無e罐
最尾連打幾個boss
淨係符碌爆過一次

D關卡設計真係痴撚線

1係唔係黑白GB果隻?係我人生第一隻game,難到仆街,果時好細個一關都過唔倒,不過又好中意玩,之後就變左fans
1真係惡夢黎
無儲氣無e罐
最尾連打幾個boss
淨係符碌爆過一次

D關卡設計真係痴撚線

1係唔係黑白GB果隻?係我人生第一隻game,難到仆街,果時好細個一關都過唔倒,不過又好中意玩,之後就變左fans

No
Gameboy好似叫rockman world
1-6係出係紅白機
有冇人鐘意dash
覺得個世界觀好正
1真係惡夢黎
無儲氣無e罐
最尾連打幾個boss
淨係符碌爆過一次

D關卡設計真係痴撚線

元祖1-6係紅白機 7超任 8PS
GB全部都係spinoff嚟
有冇人玩過鋼鐵之心
zero
其實我覺得x系列喺x5度完左未嘗唔係一件好事
個故事睇番都幾好 上接x4隱喻嘅x vs zero 大戰
關卡又有啲致敬味
好過而家X9無了期嘅怨念

x1-6之後跳去z咪得囉
完咗㗎喇個故事,根本x5打後Capcom都無心造
係咪遲下出返係手提電話度玩返?
最鍾意x4隻畫風

Alice
有冇人鐘意dash
覺得個世界觀好正

當然有
真正第一隻3d既rockman
可惜細個唔識日文玩到唔太掂
大左一玩發現又勁正
其實我覺得x系列喺x5度完左未嘗唔係一件好事
個故事睇番都幾好 上接x4隱喻嘅x vs zero 大戰
關卡又有啲致敬味
好過而家X9無了期嘅怨念

x1-6之後跳去z咪得囉
完咗㗎喇個故事,根本x5打後Capcom都無心造

X8都睇得出有心既,玩新風格
係d伏筆沉落大海,浪費晒
咁少同好?
點睇zx同zxa? 又話出續集 依家係咪收左皮
點睇zx同zxa? 又話出續集 依家係咪收左皮

稻船走左成個rockman收晒皮la
一集都未爆過機
玩動作GAME太廢

童年既遺憾,大個左覺得更加難玩
X3
https://youtu.be/zX3pKI6WXlg

X4
https://youtu.be/lljkGZWifRw

X5
https://youtu.be/YTvi-pz2gjw

3集既op都好撚正
話時話,x8首op個人覺得最好聽
https://youtu.be/Q9eNM6ylCdc
一集都未爆過機
玩動作GAME太廢

依隻死多就大概知點面對boss同關卡ga la
當你打爆一集個成功感會好大
唔好放棄,巴打
一集都未爆過機
玩動作GAME太廢

唔好放棄,巴打

PSV上PSN有無得dl X系列架
X系列好玩過元祖
想玩番
有冇機會玩得番
一集都未爆過機
玩動作GAME太廢

唔好放棄,巴打

PSV上PSN有無得dl X系列架

Psv有丫,但ps4就冇
想玩番
有冇機會玩得番

Psv同Pc有齊,但我兩樣都冇,頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞