[懷舊撚]鍾意洛克人Rockman既巴打入黎傾下計

298 回覆
17 Like 0 Dislike
由細第一次玩x1就愛上個系列
比起元祖,x系列真係型好多
人設真係好型
最正d歌又好聽,x4又有動畫
就算有人話x7好爛,但故事同新人都好好
真係第一隻game所有版本都玩晒100%,包括gameboy,psp既版本

咁多集最愛x4,真係好大突破

送兩張圖比大家,幾個畫風最鍾意依個
長劍 寛劍...唔記得咗

exe都唔關事

exe都唔關事

我無知 最有印象就係呢個

劍 寬劍 長劍 = 變幻劍 (好似係

x, zero, exe其實都好正
X456
童年回憶

exe都唔關事

Exe都係rockman既,係幾好玩
但咁多套作品中又最冇Rockman feel
X456
童年回憶

巴打應該同我年紀相近

諗返x6個op正到
Lm 以前鐘意rockman zero
大過反而鐘意rockman x系列多啲

Zero都係x分支出黎既系列
除左畫風突變真係佳作黎
Lm 以前鐘意rockman zero
大過反而鐘意rockman x系列多啲

Rockman同x同zero故事連貫我當係一個系列

exe都唔關事

exe係獨立故事
Rickman ,Rockman x同rockman zero係順住一條時間線

exe都唔關事

exe係獨立故事
rockman ,Rockman x同rockman zero係順住一條時間線

exe係獨立故事
rockman ,Rockman x同rockman zero係順住一條時間線

我知丫,只係xz同dush都有d似似地rockman
係exe果野都覺得好突破,但都唔錯 雖然exe冇玩晒

exe係獨立故事

其實我最鍾意係dash
還我dash3
玩過gameboy個版同 x7 好似有黑色zero 想再玩

其實我最鍾意係dash
還我dash3

冇la,稻船走左,仲整個垃圾出黎
玩過gameboy個版同 x7 好似有黑色zero 想再玩

係丫,秘技用到,攻擊力高d又勁型
我最鍾意Exe時代
X1~X6都好玩
X7都爆過好多次 不過個3D好撚ON9
X8雖然回歸橫向式玩法
不過個人唔係幾鐘意D關卡設計
X5同X6堆BOSS正到痴線
畫得勁有特色又有水準
畫得勁有特色又有水準

但X6 8大BOSS戰都係9打
反而最尾幾關D BOSS同BGM都好正
除左老西

X5就大部份都幾正
X4 個主題曲正到喊

好想玩返呀
畫得勁有特色又有水準

除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打
細個玩左咁耐直到而家我都唔識邊d boss專武剋死邊隻
除左知鳳凰剋冰狼就全部用加農炮黎打
x6有樣野好怪雞既係你未打哂8大boss去左惡夢空間打死左imax先直接去打大眼生命體
畫得勁有特色又有水準

除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打
細個玩左咁耐直到而家我都唔識邊d boss專武剋死邊隻
除左知鳳凰剋冰狼就全部用加農炮黎打
x6有樣野好怪雞既係你未打哂8大boss去左惡夢空間打死左imax直接去打大眼生命體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞