[懷舊撚]鍾意洛克人Rockman既巴打入黎傾下計

298 回覆
17 Like 0 Dislike
x5爆左十次都有

比你地講一講好想試下開exe個坑

不過exe最好玩係對戰,成日出現戲劇性逆轉反勝

https://youtu.be/1pZZjSKNT00

呢條片經典

勁撚攻心計
Rockman Zero 故事講乜?

我記得第一集佢係個地下基地到單飛
又有風火水暗四大天王
最尾竟然係打rockman X
依rockman x都會巨大化

第二集就被評為難玩
我記得有個司令官,依最尾就係打個司令官

第三集已經冇咩印象
純粹記得易玩左,同埋出返三大天王
(好似有個天王係死左)

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

硬係覺得幾個打呢啲game勁啲帶心機啲
有怪就打 死左重黎

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

有怪就打 死左重黎

https://m.gamer.com.tw/forum/Co.php?bsn=60001&snB=370864

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

有怪就打 死左重黎

https://m.gamer.com.tw/forum/Co.php?bsn=60001&snB=370864

細個先岩
Rockman 8玩到x6
X4真係最撚經典
https://youtu.be/LCJUoHNCe3w
https://www.youtube.com/watch?v=3dCvb5CR1fs&t=2237s

禽日睇左呢條片,好痴線

link都唔識貼
近排無聊開番exe玩就見到呢個post
以前唔識日文剩係跟攻略玩 而加玩番先發覺故事都幾有趣
近排無聊開番exe玩就見到呢個post
以前唔識日文剩係跟攻略玩 而加玩番先發覺故事都幾有趣

漫畫化身模式岩岩出好有型
而家搵唔番
有無巴打有seed

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

無記錯係X6結局zero 因為自己身上仲有zero 病毒封印自己 X 利用mother elf 消滅病毒同sigma 結束maverick wars
係Z1開始前一百年左右本作最大奸角Dr.Vile
利用mother elf 改做成dark elf發動另一場戰爭,仲偷咗Zero 身體改做Omega
X 整咗個zero 身體嘅複製品 放佢個靈魂入去 zero 覺醒同X打敗Omega mother elf 結束戰爭,Zero 再次沉睡 vile omega 被放逐
X 做咗個人同思考型機械人(reploid)城市嘅執政官 4天王就under 佢嘅
但佢做做下失咗蹤(其實係要用身體封印mother elf)所以第一集見到個個女仔ciel 就用X dna 整咗copy X去穩定人心
但個個城市有能源危機 所以copy X 就決定處分一部分reploid 去令人類可以生存
Ciel 就認為係暴政所以出走組成resistance, 但完全唔夠打 所以去咗喚醒zero 去為resistance 作戰 最後Zero 打敗copy X

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

有怪就打 死左重黎

原來rockman zero omega先係x系列自爆果個zero

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

無記錯係X6結局zero 因為自己身上仲有zero 病毒封印自己 X 利用mother elf 消滅病毒同sigma 結束maverick wars
利用mother elf 改做成dark elf發動另一場戰爭,仲偷咗Zero 身體改做Omega
X 整咗個zero 身體嘅複製品 放佢個靈魂入去 zero 覺醒同X打敗Omega mother elf 結束戰爭,Zero 再次沉睡 vile omega 被放逐
X 做咗個人同思考型機械人(reploid)城市嘅執政官 4天王就under 佢嘅
但佢做做下失咗蹤(其實係要用身體封印mother elf)所以第一集見到個個女仔ciel 就用X dna 整咗copy X去穩定人心
但個個城市有能源危機 所以copy X 就決定處分一部分reploid 去令人類可以生存
Ciel 就認為係暴政所以出走組成resistance, 但完全唔夠打 所以去咗喚醒zero 去為resistance 作戰 最後Zero 打敗copy X

依家睇返原來最尾係copy zero 打 copy X

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

依家睇返原來最尾係copy zero 打 copy X

呢個只係RMZ1嘅故事 RMZ3 先係戲肉
只可惜RMZ ZX 系列都唔似會有續作
身邊無fd鍾意

細個由X玩到早幾年流星都係單機玩

完全忘記左流星

流星難度太低,玩法又無特別

Zero三部曲真係超精彩
完全為左一切犧牲

唔好提了,rockman系列永遠冇續作la
最深刻rockman7
最終密碼到e刻還記住

X同zero系列也是經典
安西教練,我想打新嘅洛克人啊

Zero三部曲真係超精彩
完全為左一切犧牲

唔好提了,rockman系列永遠冇續作la

唔係四部咩
Rockman zero 4 最尾死剩個頭盔
X8玩儲metal真係痴撚線,升到個人可以無視敵人無敵狀態,秒殺

X4-6真心最撚正

又有風火水暗四大天王

第二集就被評為難玩

第三集已經冇咩印象
(好似有個天王係死左)

有怪就打 死左重黎

原來rockman zero omega先係x系列自爆果個zero

精靈戰爭唔係正傳故事黎架喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞