[懷舊撚]鍾意洛克人Rockman既巴打入黎傾下計

298 回覆
17 Like 0 Dislike
最鍾意gba隻zero
X5同X6堆BOSS正到痴線
畫得勁有特色又有水準

但X6 8大BOSS戰都係9打
反而最尾幾關D BOSS同BGM都好正
除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打
細個玩左咁耐直到而家我都唔識邊d boss專武剋死邊隻
除左知鳳凰剋冰狼就全部用加農炮黎打
x6有樣野好怪雞既係你未打哂8大boss去左惡夢空間打死左imax直接去打大眼生命體

咁X5都可以直接送ZERO去死跳左8大
X5同X6堆BOSS正到痴線
畫得勁有特色又有水準

除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打
x6有樣野好怪雞既係你未打哂8大boss去左惡夢空間打死左imax直接去打大眼生命體

咁X5都可以直接送ZERO去死跳左8大

X5 唔知點玩, 儲幾多道具ZERO 可以唔駛死(好似係)

除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打

始終x5打算最後一集,點知要繼續出

X6細個技術差,打大眼用忍者裝卡左兩日
以前真係唔知點解可以搵得晒d裝,鳩打都可以打得爆
唔記得x2定x3冇得save
要抄code嚟記進度
[b]

除左老西

X5就大部份都幾正

認同x6真係鳩打

其實x5都係,你唔囉零件整火箭都都可以直接發炮
,射晒就直接去boss關
但x5棵裝可以係第三boss關囉最終裝甲,試過咁爆機
最鐘意玩zero同exe
exe由第一集小學雞睇唔明日文唔識玩
玩到第六集隻電子獸
覺得第四集最好玩
個陣快樂龍集集追漫畫
而家搵唔返
以前PS 出過合集,有冇巴打有玩過可以一次過玩齊x1—x6, 爆左一次機可以收集野
以前啲game真係有難度好多
而家隻隻game都有哂指原話你知去邊 觀死你唔識玩咁
以前過唔到版真係乜人都要傾計
第一隻打機迷上既就係X
果時好似係玩任天堂家用機
隻GAME有BUG
打大佬如果打唔入就可以即刻殺死佢
唔記得x2定x3冇得save
要抄code嚟記進度

X4前都係
見到x4 呢2個字
個腦已經有首歌不斷loop

睇邊代啦
唔記得X5定X5合埋眼都可以打爆機

睇邊代啦

x6用忍者盔甲
尾2果關道中卡左好撚耐先跳得過

睇邊代啦

x6用忍者盔甲

係咪要用蜘蛛網過果PART

睇邊代啦

x6用忍者盔甲

合埋眼爆機都可以話你技巧高
exe個啲劇情野揾唔岩人就去唔到下一版
你諗下而家羅拉batman hitman47個啲有咩本能鷹眼
咁樣真係叫打機咩
如果limbo呢啲解謎都有真係會灰
見到x4 呢2個字
個腦已經有首歌不斷loop

Set成條感情線比zero,仲配首op

https://youtu.be/qafgms16WJ0

睇邊代啦

x6用忍者盔甲

我記得係成關係針,唔用忍者裝真係煩到嘔

睇邊代啦

x6用忍者盔甲

我記得係成關係針,唔用忍者裝真係煩到嘔

蜘蛛網係X4

細個望到成關針真係以為一定要用忍者裝先過到
依家大左乜都識過啦
玩過gameboy個版同 x7 好似有黑色zero 想再玩

係丫,秘技用到,攻擊力高d又勁型

嘿!嘿!Ho!!
Rockman 同megaman唔同喎 ching
Ps年代有重出返rockmen 1-6
1真係惡夢黎
無儲氣無e罐
最尾連打幾個boss
淨係符碌爆過一次
其實我覺得x系列喺x5度完左未嘗唔係一件好事
個故事睇番都幾好 上接x4隱喻嘅x vs zero 大戰
關卡又有啲致敬味
好過而家X9無了期嘅怨念

X6都係人氣太高先出,搞到zero無限復活
不過因為咁可以玩多幾集
Rockman 同megaman唔同喎 ching

唔洗找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞