The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
同意
黑妹唔開無雙根本唔好睇
想問下直升機救走Rick果班人係咪佢地?
果個社區應該唔使人幫
因為果度物資同科技最豐富同高
Jesus初初登場對呢個角色有D期望,點知一路發展落去都係好邊緣化,無咩大作為,仲要搞埋GAY添
唉,無眼睇
做左咁多集,隔左咁多年,黑人Heath依然失蹤
定律黎,某個平時無咩戲份的角色一多戲就代表果集好大機會會死
痴線
人扮都有
ftwd好唔好睇?
好垃圾下
下原來死哂
果陣睇到s2定3就無睇
白人T-DOG
我自己就覺得好過之前
即係點?推介嗎?
我覺得有睇TWD最好追埋FTWD
得閒追埋先

btw有冇人記得呢件事既前因後果 我冇乜印象
https://youtu.be/s7nJ76gbQ6Y
交易前差婆同beth合力推左個痴左線既差佬落lift槽底
事後差婆滿口仁義道德brbrbr

交換完人質後,差婆覺得少左個人唔公平
話Noah係佢地既人,治療同保護食物全部都資源要佢留底

Noah為左息事寧人肯留底做阿四,走前同beth道別
Beth一早收埋定把手術刀以防萬一
總算睇清條八婆真面目用把刀插埋去(我覺得係故意插偏)
多少係用自己條命換noah自由
最後班差佬俾人團滅未?
話說拮JESUS一刀個班其實係低語者定係 人不過披喪屍皮?
低語者 = 扳住喪屍皮既人.......
條友自己去咗拍戲
Jesus 身手係最好打ga 一名 又潛行又敏捷咁被秒殺死得好唔甘心
邊隻,出左未,之前有集黑妹
仲有偽裝術(整Gregory個死人頭)好屈機的角色

好好奇點解Negan好似同佢無咩交集,
無招攬又無對付佢
就係因為咁, 所以Jesus 既演員先會唔做

在漫畫入面, Jesus 是打救世軍既主力

在電視劇入面, Jesus 變左閒角, 行行企企, 然後又變左膠, 收容大量救世軍, 被觀眾屌, 所以演員唔滿意自己角色變左咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞