The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
好撚正WO, 第9季開頭呢幾集,
自己鬼打自己鬼 , 好撚吸引,
究竟RICK 最後係會被逼走 , 定會被自己友殺撚佐
仲有垃圾女 直升機果PART 又係第2個劇情,有排講

不過條導火線原來係由 MAGGIE 處死 廢老開始,
D人先覺得 原來 RICK 唔係大佬, 條友唔係代表一切既
大佬可以係第2個做都得
我唔想RICK死
RICK 就一定係做埋S9半季就會走
但唔知佢係用咩形式方法走
死? 退隱? 痴佐線? 俾人捉坐監?

睇佐咁多年TWD,.....對RICK已經有愛了

但好似MAGGIE 都係做半季定係今季都會走?

會唔會最後 2個一齊死?
咩A咩B呀死垃圾婆
Jadis又變返奸...
A係殺人,B係捉人?
今季好睇返
起碼啲人轉軚都合情合理

最後死𠴱個tb其實睇得出佢係真心悔改咗
可惜人性係偏向報仇>以德報怨
要怪就怪negan
係negan養出一班惡魔
基本上跟negan果套唔聽話就要死
然後maggie 最後話去搵negan

rick依家行果套係每個人都應該值得留
同morgan支棍係同一個理念
但係TWD世界就係行唔通
兩邊理念唔同最好就係分道揚鑣
你贏你咪收曬槍流放就算
應該上半季搞惦内部問題
下半季就打boss
大膽想像
係以前幾季我地曾經見過幾次出現「A」依樣野
第一次係終點站,Rick班人所處既貨櫃被劃上「A」
第二次係離開終點站,神父Gabriel既教堂都畀食人族既人打左個「A」字

之後一直冇講點解係「A」

第三次係上季Rick搵Jadis講數畀佢剝光豬困係個貨櫃到,佢一樣寫左個「A」字

我冇記錯就係咁多

會唔會呢個直昇機團體一直都係以呢個方式去同各地既團體以人換物資,垃圾場係咁、終點站都係咁,佢地都係serve緊一個更龐大既組織,會唔會就係上季搵Maggie個個肥婆?定係另一班?
其實都係多得呢d柒頭成日咁敏感屌人劇透 搞到冇人想討論
今季鬼打鬼又幾好睇
D仔真係執返身彩 根本救世軍高層同戰犯就應該全部監禁/放逐,邊可能若無其事咁一齊生活 Rick 自己攞嚟
oceanside 班女唔殺人的話
唔知依家會點
我覺得唔一定
臨死一定係扮下可憐姐
一命換一命 正路呀
同埋佢衰在處死人仲要笑
negan管理哲學唔係錯晒
治亂世用重典
其實negan幾正
霸道但係好講原則
大陸人要返共產黨管 講完
Rick同maggie走左仲有邊個可以擔大旗
無人擔到大旗 之後全部比人滅哂 正式完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞