The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
Negan會唔會係癲到要去搵番支棒球棍先
今集好好睇,
最後勁恐怖FEEL

但我反而想知 黑妹, 同 山寨頂 好似打過架來?
呢集明顯表現到2方係互有不滿/敵意

好想知之後會唔會交代番咩事,
定係劇情好似想直接SKIP 佐佢咁
山頂想搞市集
黑妹拒絕

唔知點解KINGDOM又會派肥妹箭手去山頂幫手
真係好想知呀 弓箭哥燒炮仗果時,開頭引到啲屍,但行幾步就調頭,到底係人定屍,定係一半一半?如果係一半一半,人扮既屍又可以點樣令真屍走番轉頭
人扮果個避開左耶穌果一下我真係O左咀
以為佢地只會係屍堆妹下妹下唔會出手 點知
之前已經講左佢連任幾屆
下星期仲有無
之前係咪有CHING講低語族好勁?
即係人扮屍果D..
Jesus咁多季最型個下連環斬
下一秒就賣咸鴨蛋
唉屌
好認同Jesus個演員

Jesus個角色明明好好打charm 上季寫佢做大愛撚做乜鳩
明明出場嗰時好撚型 有集偷襲雷達站蒙面開得一槍但個畫面仲好深刻
上兩季鳩寫寫到演員自己都無心機拍

依家咁走都幾好 又shock到觀眾 個角色死前又型返次 演員又心滿意足
好好睇呀屌
下半季幾時有得睇
negan應該係想殺撚咗黑妹,點知黑妹去咗hilltop, judit醒咗應該會同negan吹陣水叫佢自首

btw點箭佬射極都仲有箭
明明啲箭個身係膠做,佢地有原材料咩?
唉屌你咪臭係
佢都明屌上手個垃圾導演寫衰曬個角色
明明自己準備左好耐去拍一個咁型既角色
好啦 岀場好型 但去到中間遇著條垃圾撚屌
如果唔係Jesus應該有排做
上手條垃圾導演睇完篇訪問會唔會覺得內疚
真係想屌爆佢老母
到底rick 會唔會返嚟,之前有消息又話佢返英國所以唔做,後尾又話rick 係要拍電影,如果真係拍電影可能拍完返嚟做第十季
carl已經死咗搞到想棄,rick 又走,Maggie ,Jesus 又唔做 ,真係無心睇落去
其實會唔會試水溫
留名
應該係啲屍旁邊指,發出好細嘅聲音,慢慢調教
我估應該係交易出左問題,睇今集內容好似指出左亞歷山大同山頂好耐無交易,應該係之前有交易出左意外,死左幾件山頂嘅人,可能係黑妹殺都未定
我覺得negan主要係想搵返支球棒,佢拎住把鏟只係傍身
睇預告佢係死咗,有棺木
今季終於好睇返好多
negan竟然咁樣走得到??
到底係有人故意定真係唔記得左鎖
最後估唔到Jesus死左
Jesus個演員Tom Payne嫌自己個角色冇咩好既表現同發揮所以唔做
https://www.hollywoodreporter.com/amp/live-feed/walking-dead-tom-payne-exits-jesus-fate-explained-1163273?fbclid=IwAR0qU_rgyK-40IvrE4gA-Zljt14NCEeeuRpyQxFS_rNcUecroZasGRXivFg

雖然我都唔中意jesus咁大愛左膠 ,但佢咁就死左真係好可惜,明明係成套劇最好打既角色

Tom Payne仲要為左演好Jesus既武打場面個個禮拜做武術訓練,結果個角色Season 7-8都係做茄哩啡 仲要成個season 8 jesus都係做maggie起山頂寨既管家,根本冇咩參與過negan vs rick場大戰 睇住個角色咁樣比個濕尻編劇埋沒,比著我都劈炮唔撈啦
gabriel擔心rosita同煩躁得濟搞到唔記得鎖
棍佬去左邊
如果可以同而家編劇傾掂數
或者可以唔使死
反正個棺冇影過係邊個
黑妹入hilltop果陣
d人叫佢地做rider?!
同埋點解要咁撚驚, gear up哂咁
唔知今個season會唔會交代返定要等下個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞