The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
多謝提點

好想Judith做我女朋友
正常丫, 你地唔記得上一集定上上集一開始rick同黑妹講諗到future有咩plan之後就即刻扑野喇咩, 擺明係想生仔啦
《陰屍路》(The Walking Dead)第九季向主演安德魯林肯(Andrew Lincoln)飾演的瑞奇告別後快轉六年,直接看到多年後情景。不僅裘迪絲長大,在日前播出的第六集「廬山真面目」(Who Are You Now?)中更出現了瑞奇與米瓊的孩子。但由於米瓊自言自語的情節,不禁讓觀眾疑惑這名小孩究竟是否真實存在?然而官方在此問題延燒多日後,證實該名小孩真正存在。

「廬山真面目」一集中,除了可看到米瓊(Michonne,戴娜葛里拉 飾)家中有裘迪絲(Judith,凱莉弗萊明 飾)的身影外,藉由新角色瑪格娜(Magna,娜迪婭希爾克 飾)在窗外的查探,可看到還有一名膚色較黑的男孩現身。

《陰屍路》在官方推特上證實,這名男孩的確是米瓊與瑞奇的兒子,真的存在,名字為小瑞奇(Rick Jr),大約五歲左右,觀眾也可叫他 RJ
我諗好多人都認為 RJ 是黑妹 自己幻想出來

所以先要官方親自證實
FBI is watching you.jpg
紋身女對奶幾正
judith勁得意
可以用呢個理由唔棄劇
最後女戰神型撚到仆街
隻狗真係叫"Dog"
唔想睇多次但又未有字幕
咪搞隻狗啊
daryl變身做john wick
唔係幾明
亞歷山大 黑妹, 同 山寨頂 MAGGIE 點解會不和佐?
2方營地好似有敵意咁? 互相唔妥大家咁 ,
最多只係 果時 MAGGIE 想去殺 尼根叔,但
黑妹唔俾佢咁做, 但MAGGIE 最後都好似放棄佐殺佢啦,
最後RICK (死撚佐果冪) 都唔見佢地2個有互相產生D 咩敵意FEEL
唔係應該要更團結架咩?, 更何況 黑妹同MAGGIE
係早期戰友,應該親如家人, 有冇咁易不和阿

當中發生佐咩事?
節奏好慢 班新人又唔討好
Michonne同Daryl背脊
中間莫非發生過咩大鑊嘢
預告Daryl好似聽到D屍識講野
真係會嚇撚死
應該會交代返啦
應該係佢地兩地既村民要求物資要公平交易所導致
我睇黑妹後來知道maggie 離開hilltop 都好似仲會緊張佢
原本既rick team分開曬
今集見弓佬擁抱aaron 同Tara 都幾感動
單手Gay佬戰力大升
Maggie因咩事去建立多個新社區
應該唔係咁簡單
因為黑妹同弓佬, 佢地兩個都有一個交叉疤痕, 而且仲特登影住比觀眾睇
再加上黑妹堅持拒絕收陌生人
Dog又要為佢地而死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞