The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
明明tara同黑妹s3 就識, 而家變得咁見外
仲有d whispers用幾晚時間去揾u煎做乜9
好似無預警突然要JESUS死咁
呢個角色好有魅力
連TELLTALE隻揀選項GAME都有佢出場
今集終於有番比喪屍圍既FEEL
所以Morgan 咁多年都冇番黎
有冇人記得maggie去左邊
可能morgan佢哋去咗rick依家嘅地方到都唔定
睇下之後戲會唔會講
係冇講過,應該下半季會講返
Jesus Tara對白交代Maggie幫上季個眼鏡肥婆建立新社區,帶埋自己個仔走左,所以Jesus先暫代山頂寨領袖
邊個眼鏡肥婆
點解殺極都仲係咁多屍
上季咪突然有三條女係山頂寨門口播歌
隊長眼鏡肥婆叫Georgie 有兩條黑超女做跟班
著到身光頸靚,仲畀左啲物資山頂寨
有個黑人解negan個手扣 唔知係咪o個時開埋鎖
應該唔會講到只係有條on9唔記得鎖返掛
morgan 去左隔離fear the walking dead
似係ugene 砰完道門無鎖番
今集完全做得番個氣氛
真係有緊張感
Whisperer可以撚堆walkers?
點解可以改變路線
尾段Aaron幫Eugene走佬, 基本上得Jesus一個人打
個段配樂有好多雷聲同慢鏡迴旋斬, 營造到Jesus好似開緊無雙咁清怪
我睇個時都feel到佢將會瀨野, 反而係估唔到個低語者身手咁敏捷, 成功迴避攻擊
Eugene???
基標呀話?
TWD 應該會玩好大,好似話想整個TWD universe 出來,兩套劇角色會crossover 都唔定
不過唔知係咪先入為主,覺得TWD 正傳d 角色吸引好多
fear 果d 好煩膠
第一痴線家庭死淨個靚女就棄了
死剩個女之後開始好睇
但其實咁樣好怪....本身套劇係屬於呢班人
變左塞左俾MORGAN..再者...要留果個都係NICK啦...點會係果條女...
痴線...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞