The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
rick同垃圾婆係咪去左軍營
rick同垃圾婆以後都唔會再出現
btw, hershel真人唔係死左咩?點解請到佢番黎拍
明明佢好似已經過左橋,又會跌左落去都有
乜料...你估今日播尋日拍?
可能請左佢番黎拍...冇幾耐就死左
尼根係咪扮野架
judith 新戰鬥女神
我覺得係
搵番d舊人出黎拍
Rick一早跟弓佬走又有咩問題?
最後咪又係引左成班屍
離開影集故事繼續!安德魯林肯主演三部《陰屍路》高預算電視電影

AMC 電視網先前曾表示將拓展《陰屍路》(The Walking Dead)宇宙,推出一系列作品。如今隨著影集主演安德魯林肯(Andrew Lincoln)正式離開該劇,電視網緊接著公布他將主演未來三部高預算的《陰屍路》電視電影。

三部電視電影中的首部目前由《陰屍路》宇宙首席內容長史考特 M. 金普(Scott M. Gimple)撰寫劇本,預計於 2019 年開拍。故事將聚焦瑞奇被送上直升機後前往何處,以及在末日世界身處新領土的情節。

史考特 M. 金普表示:「瑞奇一角的故事將在電影中繼續講述。現在,我們正進行三部電影的規劃,但還是有調整的空間。未來幾年裡,我們會進行一些特別的計畫,很有可能會推出新的影集、高質感的數位內容,以及一些現在還無法描述的內容。我們將深入過往帶出一些原有的角色,也將介紹新的角色和情景。」
導演成功呃左我幾滴眼淚

原本見到rick射爆爆炸, 我流左眼淚
點知唔夠三分鐘, 屌,原來未死
最後呢幾人組咁快出現
即係將社區同低語想一齊出?
轉做電影
rick 版
應該無舊人份
屌 judith 有咁快咁大個咩
有shane又有Hershel,仲出埋Sasha ,d flag多到咁都死唔去
攞明鋪路等佢返嚟再拍落去
雖然講故唔好駁故,但都唔明點解發夢都見唔到lori同Carl
反而原諒shane做襟兄弟

另外,時間線推前咁多年都仲未搵到直升機班人?
而且竟然仲有新survivor?
睇個款應該時間線起碼推前十年
其實係次次引屍都例牌出事
美劇同TVB劇最大分別

TVB 會直接出字幕:「三年後」「五年後」
令觀眾知道時間跳左

美劇 就用其他方式表達
例如出一個已經長大既 judith
令觀眾自己去領會時間跳左
即係今集最尾係講返幾年後?
可能
見到lori同Carl=放棄左
就唔會醒
Rick話一直話搵緊屋企人
搵到既話就=現實中死左了
直升機後個shot咪影住d草茂盛咗,間屋生晒青苔
再出多個Judith grimes,咁都唔係幾年後?
期待幾年後rick返黎
下集神父又出返黎
睇得tvb劇太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞