The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
Rick幻覺回顧返S1 S2好正
如果有埋監獄就好
如果佢啲幻覺多啲其他元祖角色就好
Glenn Andrea Lori Carl
T Dog
咁即係下星期一有冇得睇
如果最後一個回憶係carl出黎應該真係會忍唔到

無啦啦整件sasha出黎托咩
如果死黑妹好過死carl
演員唔想做
Glenn 會唔會震撼d
話哂第一集就救佢 又係比屍圍
十年都係變化
街係做一個角色
又路係做哈利波特
正路都唔會來做落去
而且rick都40幾就50 好似係
想多戲路做好正常 唔通做rick可以拍到退休咩
plan a plan b係咩?
即係純粹演員唔做先咁樣發展劇情? 直升機班人又係咩人 好爛尾feel
最尾加返句"xx年後" , 直情同大台膠劇一樣
加Glenn叫佢唔好放棄, 咁配上最後上直升機首歌就正
如果講到十年後,Rick點會唔返去搵佢地
冇十年,應該四五年
加上唔知rick係去左邊,如果係比人捉左就應該出唔返黎啦
有啦?冇理由5集就season finale
2018年1月3日上市的最新一期《行屍走肉》漫畫,標題"世界新秩序"
新登場的勢力叫"the commonwealth",這支武裝力量前所未有,而且漫畫中這支人馬武器裝備完全嶄新,擁有高科技。

如果不是政府軍,就是像PMC那種私人軍事部隊,白色裝備好像參考the division遊戲中的「最後一人大隊」(Last Man Battalion)

「L.M.B部隊」( Last Man Battalion)是由私人軍隊士兵所組成的一組小隊,在疫情爆發初期被佈署至曼哈頓協助維護秩序。但隨著危機擴大,他們決定運用自身的武裝優勢以及受過的軍事訓練,以極其殘暴的手段來掌控紐約。

L.M.B採取「零容忍政策」,對於犯罪份子如賴克斯幫或淨化者、J.T.F與平民、暴徒都採取主動攻擊戰術。

L.M.B採取法西斯專制政治,對犯罪行為「零容忍」,曾進警局將輕罪犯人用手榴彈處決

應該就係L.M.B

生存落嚟既致府軍,據講社區有5萬個人口

有運動場,捧球隊等

同尸變前無異
We Are The Division
睇到daryl 果到好慘 點知又有twist
下星期一當然有
CG畫出黎, 之前有片睇點畫
Rick都老左好多 有一幕佢扮S1既自己訓係床上面
真係有d唔捨我rick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞