The Walking Dead 行屍 第九季劇情討論區[1]

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
我想睇morgan回歸twd多d
Aaron個養女就係之前rick殺左個救世軍老豆個女Grace
毒撚Eugene 睇住自己中意條女同神父一齊都幾慘下,唔知軍妹知唔知Eugene中意佢
點解神父乜女都食到
個腦又醒起DARYL係森林大叫SOPHIA把聲
可能見到黑妹同空氣講野

所以新人物 知道黑妹背後都有慘痛經歷, 先會痴左線
只係班周圍斬人既痴線佬, 第6季第3集已經收哂皮
其實班友仔扮walker 混入去一齊妹下妹下咁行唔攰咩 又臭又熱
一般有鎗都好少會掃射屍群,浪費子彈又無效率,要每發都打頭先得,但成堆屍行埋來根本就壓力大到唔會集中到逐隻殺

班友勁在唔會好費力,用幾個人就可以引導屍群去攻擊其他團體,d要死都係d 屍死,成本低威脅大
Rick 救 亞歷山大 一人亂斬千隻屍
你真唔明 定假
真嘅話 tvb劇先啱你
主角威能
監獄果時已經見識過,一個人清倉
殺喪屍無乜特別,
殺人先顯示到實力

上一季, 摩根, 女戰神 兩條友消滅成隊救世軍, 呢D先係勁
我咁樣真係有用咩?
如果有人無啦啦用火燒佢地 / 硬物 群體整死 / 炸彈炸死晒
成班屍的話,

咁樣扮假屍班人會點算?
佢地又要慢跑, 又要慢動作移動,
如果無啦啦快跑番/ 身上果D 污濁物 消失佐,
俾真屍發現既話, 咁點算?

所以扮假屍真係襲擊到人咩?
做乜柒都會有風險
你可以炸屍 扮緊屍果班低語可以收皮
但係你既爆炸會引黎更多既屍群向你爆炸既地點行進
問題係 你製造聲響 只會整到更多屍黎

所以你要唔引屍前題去殺屍 就要用近戰 弓
最大限度最多用下槍 但已經會有引屍風險
用近戰 當你唔知低語既存在前 你會比佢插撚死左
但係人人發覺有低語呢班人 你用槍係可以 但自己諗風險問題
仲有 低語都唔一定剩係用近戰
所以我想知
扮假屍(低語者)?

如果佢地動作加快/ 快跑 或者無啦啦開槍
同埋身上果D 污濁物氣味 消失佐既話
係唔係都會俾真屍發現?
咁如果佢地身處係群體中間既話, 點走番出來

低語者設定好似好BUG咁樣
希望之後唔好又要教仔henry & judy

btw啊婆又玩solo
佢地係用屍皮當衫著去做偽裝,唔會好似season1 咁咁易就俾雨水沖走
個紋身女好正
其實今集如果唔係事前已經一早知道低語者嘅存在,一定會覺得好震撼,由今集開始會明顯感覺到氣氛緊張返,對暫時呢季嚟講會加分。但奈何起碼講緊成季之前,唔知喺邊到睇返嚟,已經本身知道佢地嘅存在。當今集臨尾睇到佢地講 "We.. are... they...." 呢句,我第一個反應係 " 啊....原來終於開始講到呢part "

另外Judith把聲好好聽,成日playback聽多次佢講對白
想睇返食人族
請問第幾季第幾集開始呀
Where
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞