家用問題 諗住攤牌 請求大家意見

323 回覆
2524 Like 16 Dislike
就留名一日睇樓主做人定做狗
有冇人見到個topic已經唔想睇內容
因為都知道麻撚煩到仆街
我都覺得係
你夠爸俾$3000仲要包埋你去阿爺食飯
扣返飯錢 家用可能得$1500
$3000全部當家用就差唔多
而家阿叔叫你俾嘅唔係供養阿爺嘅錢,而係你痴飯食嘅錢
如果你真係痴飲痴食咪俾返錢囉
你食自己咪唔好俾囉
on9,一日一百淨計晚餐出面大撚把選擇,使乜食垃圾重要睇人面色做狗
比我就一句on9
以後唔上去食飯
得閒就請阿爺去飲茶
扮晒嘢應承佢
食到12月31
最好食晒三餐
1月1直接消失
$3000食一個月晚飯
即係平均一餐一百蚊

而家岀面晚市似樣嘅、食得飽嘅貴極都係六七十有找
得閒自己煮就仲平

唔撚好再去痴飯食啦,貴又貴過岀面,仲要受氣
我都有咁嘅情況,不過係我呀媽嗰邊
斷絕左聯繫
追咗少少POST又唔係咁計喎
佢話佢表妹果家都係咁
包佢表妹去食飯但表妹老豆都係比3000咋喎
樓主好恰D咩?
屌鳩佢喇,唔啱就要屌,冇分邊位
佢要你俾$3000佢佢每個月比咩你食先
如果你真係比三千你老竇仲有俾錢佢咁佢一個月都閑閑地差唔多有成皮野
咁好應該餐餐有海鮮有湯有甜品啦
仲要裝埋湯俾你喎
煮唔到就叫佢收皮啦
你食左人飯就要比錢

你決定唔比錢就以後唔好去

係咁2比番3000佢, 話以前食落既 之後自己買飯啦, 幾十歲人洗撚痴餐咩
我之前都試過住喺港島但係返工係九龍灣,跟住我阿姨提出叫我收工就過去佢屋企食飯,喺將軍澳,點知食食吓跟住就話我要幫佢做家務啊,又話佢老公生日要我買蛋糕啊,又要教佢個女做功課啊,跟住直頭開到聲話叫我俾錢,屌你老母,開頭就話加一個人加對筷子,之後就開始係咁R我着數 當正我係工人咁洗,都係上嚟食餐飯姐唔撚洗咁樣下? 痴撚線後來把撚火唔撚再上去 ,根本就係自己炒咗個工人就借啲意想搵我笨 死賤閪
仲要食到年尾
仲要以為咁樣係落佢面
人地當你係cheap到食盡佢地最後一日ja
咪係
係落佢面就即刻聽日唔去食啦
等個個都覺得係啊叔加把口搞到趕走你
睇幾樣野啦,
1. 呀爺以前用咗幾多錢/擺咗幾多心機落你地一家度
2. 呀爺有幾多身家,有無打算分俾你地/借下首期俾你etc.

如果到最後都係玩鳩你地,最後又分Q 曬d 身家俾呀叔既,無謂再浪費時間啦
湯都唔撚飲,直接走啦
拿拿臨全家消失止蝕喇
呢d 仆街貪錢到
理系佢 咪唔好見,好撚稀罕
起底啦,假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞