[STEAM]有無人有玩ROUGH LIKE武俠類遊戲「太吾繪卷」

876 回覆
34 Like 93 Dislike
太吾
twitch睇咗陣直播隻game疾到仆街
未,等佢大更新完先再玩
呢排煲緊芒亨
D人話唔明點解PS2既畫質
但係用1080TI都會LAG
太吾幾時先有正式版
今日有大陸人出咗個人口限制mod
玩幾十年啲npc冇咁多冇咁lag
考慮要唔要試下裝…不過好似有啲複雜
有咩方法可以容易啲增加村民?
出村學武幾年,返到村得番5個人
打乞衣每次只可以捉一個人,捉幾次都係叛逆,唔想帶佢入村
起招人建築
四圍溝女做人
搵d有人入魔既地方等幾個月就會黎打你 你騎馬有失心人救治就可以打完條友有機會救返做隊友

係出邊搵單身既人提高好感到親密 之後叫佢入隊 再介紹比好感度係親密既村民 結婚之後會生仔

伏龍潭既幫主可以用地區恩義招忠僕

同公輸坊刷高好感(未打劍塚最多2格)佢賣d圖紙 有d寫住會招攬xx方面人才 都會變成村民
廚神大法 想要咩npc做村民都得
咩意思
煮餸,送飯加好感
中左毒可以點解
食藥/醫院
有無人知廚神流點玩
同埋前萬要起乜建築
有無人知廚神流點玩
同埋前期要起乜建築
其實好簡單 但又要有D耐性 因為真係唔急得
1. 起長街做基本資金收入(唔係必要)
2. 第一代廚藝資質起碼70會易D 同埋年紀要大少少 接近30既
3. 一開頭去伏龍搵個廚藝高既人學煮野 要推高好感 盡量學 乜都推到50%先 書可以唔睇住
4. 如果你學師個時條友廚藝係100以內 就去其他村搵個NPC起碼9X廚藝 送禮送到佢肯跟你走
5. 去祠堂傳你學左既廚藝俾上面講個個NPC 然後佢而家應該120廚
6. 去搵掌門話推薦120廚條友入教 然後照舊推高好感 學廚 而家應該可以學到1品 照舊書唔睇住
7. 每積夠6000點遺志就自殺搵人接劍 遺志要揀讀書 一接劍就去讀廚書 殘頁妙妙唯硬爆 FAIL就 LOAD SAVE
之後你而家個造詣因為好高 因乜柒煮野都最少3品
其實唔洗推咁高 煮野直出5品已經好夠用
咁威望點搞 前面都好缺下
可以用來邀人入同道再學佢功夫?
樹林建築出唔出到4,5品樹木?
點解打贏咗相樞後解救唔到?只有放同殺
放左佢再打過,有冇著救失心人啲裝

DLLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞