代購bxholic係咪賣假野?? 點解Chanel logo 唔一樣? hermes開箱文又超假!!!

704 回覆
130 Like 34 Dislike
係假嘅?
睇完呢個post 我有d驚
唔洗係到問邊間真邊間假啦
基本上都冇間真 間間都溝貨賣

小心果d話自己得一兩個人入好多貨既鋪 九成九都係假架喇 歐洲到到都限買 石天欣係美國outlet買野都要請買手幫佢買 你諗下d大量入手既ig 「代購」係邊買啦
仲要代購又唔係平好多
我唔係想探討mellux賣真貨定假貨,但之前有朋友上過舖睇下實物,唔知店主定sales妹妹係連啲袋嘅size都可以講錯比人知,感覺唔係熟手
我都去過
好似見到個人去放野
個妹妹好似望幾眼就比左錢
唔知佢地係咪真係識分真假去收貨再賣
但d野係keep得幾好
係,反而一堆真係人地用過嘅二手袋好似仲真過堆新貨
琴日仲想搵bxholic幫手寄賣個袋
Btw有無絲有興趣,上禮拜係德國買多左隻celine belt bag micro黑色 牛仔皮特別款,想放左佢,有無人要
Luxury 搵代購
呢隻香港買先$3100
yes我自己都係巴黎香港兩邊走,自用都難買到尤其係有限買嘅brand,更加唔明點大量入到手,但唔排除可能同啲sales好熟啦,成日喺鋪見啲大陸sales 都係wechat緊啲貨俾人
同埋其實真係個價爭好少,唔知賺到乜
唯一有原因要海外買可能只係香港啲款賣哂
店主係長頭髮個額好高講野好快果個
不過自從佢開左門市我都無幫襯過了
賺退稅同匯率? 有啲brand 差價都大 但其實有限買又點會買到咁多貨
就算有相熟sales都唔可能買到咁多classic 款,因為本身公司都有policy 唔會俾hold咁多貨,同埋一定會check purchase history
呢間嘢曾經搵佢代購對Chanel 耳環
佢食幾千蚊水 好撚癲
我唔肯定係咩樣因為我不在場,但聽返朋友講佢當時睇Celine Luggage,妹妹同佢講micro大一個size就係叫luggage
其實SA權力都唔係咁大 其他唔知 淨係講Hermes SA上面仲有個manager 如果SA offer個袋畀客 講緊要配貨嗰d 賣每個都有manager approve先得 所以SA可以留好多個kelly/birkin畀人嘅機會唔大 更加唔好話特殊皮嗰d
唔喺專門店買咪得囉
大部分歐洲luxury brands 都有b2b wholesale 比街外boutiques
個問題係除咗要有咁上下財力之餘
對方唔會比你大量買單一hit items,要食骨㗎
咁我未去過歐洲唔清楚,但我知chanel應該無wholesale
走水貨就點都要食骨嫁啦,水貨波鞋都要啦,何況呢啲貴袋
或者好似chanel咁要留一半貨for walk in鬥快搶,留過咗一半,話之你店長都hold唔到
Hermes 個盒十足十美心閪餅
個店主都幾虛偽
之前上過去聽到佢同d客講樂星賣d野又殘又舊 比佢就唔會買 果時已經覺得佢幾八婆 踩低人黎抬高自己 而家自己咪又走入去
同埋一早比人爆過佢咪又係拎d袋去樂星驗 講到自己專家識驗咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞