冇人討論2019/20 taught master?

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
In 左好耐啦
有咩咁任性
唔明點解唔支持你?
收到poly msc ba offer by email
如果無興趣做LAW 個行, 建議唔好揀JD(甚至唔好讀LAW), 除左時間同金錢外, 仲會讀得好辛苦, 唔好講CU JD, 淨係UOL TAKE 3科大部份人都話好痛苦。
諗清楚自己係LAW 既邊一類, 有咁多種你有無深入去認識下自己係咪每種都有興趣(隨便去書局買CONTACT LAW 咩書都好望下先)

讀一個PT LLB 幾乎讀到後半大部份人都唔見左, 一來同佢地預期好大落差, 二來知道好難入到PCLL
如果你是一個未係對LAW 太有認識(例如讀幾科, 個幾科又大概係咩) 而又想拿個LAW DEGREE 的人, 有機會就係讀讀下消失左既個批人(要知道每個人岩岩開始讀/想讀既時候, 都好有毅力)
同學
同學

其他科都未in
Hku master 就咁打電話問你要唔要offer
Bs taught master
同學
都三月,其他科應該唔似啦
其他u都未in......但poly要好快俾留位費
咁睇下大家有冇緣
poly要俾萬七
對。。。我都收到了一早
我係今朝E-mail
Reject 左cu business analytics. 等緊外國u
我係今朝9am
大家都係今朝收

唔知連登可唔可以集齊全部pt
我諗正正常常既人都會收......
佢得24人in
同意,應該shortlist係in之前已經做左
應該係一早shortlist左我地出黎再見一見
因為4月好似仲有round 2
其實有錢 有時間你又唔係無興趣 咪讀囉
你讀得掂 入到pcll 可能就會順其自然入左呢行
同埋我都見唔少人 無入行 但都有個jd
對career path都有用架

最大其實係錢問題啫
我覺得讀書無話值唔值
讀完啲野係你自己
有呀佢話4月30後有
有無巴絲報咗st
你報咩科?比一半學費?
請問有冇巴絲收到CUHK MSc econ interview? Or city msc applied econ offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞