冇人討論2019/20 taught master?

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Hku data science 你無referee係咪收皮?
自己做緊生意, grad左10幾年, 兩樣都冇
垃圾腦細得自己一個做小生意, 叫下親戚幫手, 點做referee呀
咁relationship寫咩
報左hku mfin
見到大陸人話出左部份offer
而自己咩消息都無
對我黎講有無船無所謂
Btw覺得hku mfin今年好似唔想收香港人
無左pt同埋連info session都無係香港搞
有冇人報過歐洲嘅文科/商科master
想問下academic reference letter 係咪好撚重要
grad 咗一年幾
U個陣學都冇點返過 連啲professor 嘅名都唔識
根本搵唔到大學嘅人幫我寫reference letter
如果搵依家公司啲老細同上司寫academic reference letter又好似有啲九唔撚搭八
UK business master
我嗰陣報咗八間 全部都係一定要reference letter
有啲要交咗reference先肯process你
有啲就係將reference當係conditional offer既其中一個requirement
未咁快grad 但有興趣grad咗之後報美國/英國嘅taught master
應該係education related
想知英國最top嗰堆大學(oxbridge之類)係咪好睇重gpa
同埋有咩可以做嚟整靚個cv增加錄取機會?
有冇人報咗HKU MPA?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞