冇人討論2019/20 taught master?

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有就得定還是真係會睇
有無人報咗HKU MDASC/MStat
有冇人報hku master of social science?? 我而家先開始搞
grad左好幾年
想轉行所以讀master
都唔知搵邊個寫ref letter好

cs/big data master揮個手 工作太忙未開始搞
因為市場唔夠位?poly 成4xk 都好貴 想知poly係咪好難入
咩科
報左poly master,但知唔知等幾耐有interview
難唔難入我都唔知 睇你讀咩同有冇咩相關經驗掛 hku speech&hearing本身有一班 poly同edu有master 依家CU好似又搞 我真心覺得人有啲多
咩科咁快有
我個科好似無講
報左social policy and social development
收到cass同warwick 嘅offer
但warwick嗰個要讀兩年
Cass嘅condition係除左fyp嘅科都要有b+
好大壓力
有無報uk master嘅同好
依加等通知 有d擔心會失敗
我報HKU engineering,想知兩round main/clearing 有咩分別,因為我想等到2/3月睇下job offer靚唔靚先決定accept offer,但係我擔心報round 1會唔會太早出offer,又俾佢叫我交錢,搞到兩頭唔到岸。
上年報咗呢科
出offer之前會send email問你仲有無興趣
你覆佢有就會收offer
不過你要預下年4月到先收到
依度有冇人報MA 讀 中文

我知無咩用,但我好鐘意中文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞