冇人討論2019/20 taught master?

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
如果同一科大家都係top50 有得揀
揀school ranking(香港) 定留學地 (歐洲)
係咪真係睇gpa in 不過我唔係2019fg 可唔可以睇埋工作經驗 (雖然唔係做up 既野 但起碼有份出paper)
Ust ciem 寄托未見到有人有offer
Hku Structe 寄托有人有,自已冇份
我想問cuhk係咪要online submit完要比hardcopy?
有無人垃圾商科master
邊間同咩科先?
有諗過 不過睇價錢 同埋前景有啲卻步
Soc Sci 出身讀housing and urban studies 但完全唔識畫圖係咪都掉得咸水海
最驚佢interview問我engine知識
知唔知大約幾月會出offer
係咪會睇埋sem b成績?
No later than June 好似
我18grad呀,幫你推推睇下有冇人答
唔該曬
btw 如果fg 佢會唔會提早出condition offer
同埋唔同u之間會唔會差好遠出offer
點解CU咁麻煩offer都未有就要人交transcript 仲要唔收copy
我本來想等埋今個sem出埋grade再一次過sd過去
結果佢竟然出email 黎催我
然後id card 呀其他cert呀果d scan完又要另外寄hardcopy⋯
乜佢地唔可以自己print出黎架咩
另外仲報左ust不過乜回音都未有
hku mipa仲未開
IELTS 考衰左係咪唔應該交上去
間間U對英文能力要求唔同,
本身已經達成到間U既英文要求,咁咪唔洗IELTS囉
如果達成唔到個要求(即係冇其他英文能力證明),IELTS又衰左(唔過U既要求),咁你實情係要重考

基本上都係要確保你英文有基本能力,可以用英文讀完個課程即
我報左都無sd email催過
聽日寄過去 過多幾日打過去問佢收到未先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞