冇人討論2019/20 taught master?

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
CPE, MMU, UOL 可選擇2年內pt study, 可以有份全職工幫補下, 但jd 就唔得
pt jd 好似得 cu 有(但需讀4年)
認受性我個人認為hku jd 當然比mmu uol llb 較為好, 但如果只為進入pcll, 而又覺得jd花既投資太大, mmu 我覺得係個唔錯既選擇, 總會有人讀讀下發現太辛苦 / 同當初入學諗既唔同而放棄, 而且有唔少人係番住工去讀

懶人包: 你有決心有錢就jd, 1516就可考慮其他
Thanks
自己都係1516 但係如果讀書我又會想full time讀 唔想pt 讀 自己應該應付唔到又返工又返學
所以諗想讀full time master 自己又對law有啲興趣
想報cu sociology/psycho
其實1st round通常會幾時派offer
hku同cu仲未開始apply ?
hku同cityu仲未開始apply ?
大家諗住報咩programme?
HKU / UST / POLY MSC MECHAN 係咪非三大好難入到
我仲有諗過報多次Jupas
但係咪即使夠分都無可能收?
報左CU ITM
係咪愈快報愈好 定係first round deadline前報到就ok
睇科 有啲會跟次序收
有無人報cityu tpg
呢d係會寫到明
會呀 你望下有無寫
我報有一個有咁寫 我拿拿聲吹雞搵referees去馬
咩都未睇 呢排成日midterm assignment
即係on rolling basis個啲?
lm
有冇人知呢兩個program 分別有幾大,邊個好
CU M.Sc in E-Commerce and Logistics Technologies
HKU M.Sc. in Electronic Commerce and Internet Computing

(ug marketing, 做咗幾年野)
報左CUHK 好麻煩啊要正本transcript
HKU話可以寄copy去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞