【為間屋父子成仇】公園邂逅48歲大陸婆 74歲父趕子女離家:燒咗屋契唔益你 (足本版)

307 回覆
400 Like 7 Dislike
身邊有親戚又係咁
仲話係真愛黎
仔女由佢結婚 斷晒家用
宜家大陸雞走埋 條戇鳩得間吉屋
大陸一結就有得分一半?
唔係好清楚大陸d案例
有吉屋咪算好
唔係連間屋都冇埋
阿伯個版本 比仔女逼搬出去住 先遇到大陸嬸
呢個係咪真先 如果係既話 踢佢仔女出去好應該
佢層樓寧願益外人
梗係老閪都同佢分身家啦 岸鳩
先唔計較佢地家事
同外族通婚道德上已經係錯
THIS IS HONG KONG!
如果啊伯無樓,大陸婆會唔會同佢結婚呢? 真愛?
廢老
個仔迫自己賣養老樓分身家喎
娶得大陸閪既死老野早啲死撚左佢啦

碌鳩都乾哂,過下手癮咩

仲要娶件大陸雞?

比我做仔女唔撚柒激鳩死你咪算好

呢啲大陸雞擺明見你就收皮

知你有層樓仲唔屎眼都洗埋比你玩
唔通俾個大陸閪分身家牙
大陸婆已成人生羸家 層樓已經拎硬
唔關事,好有可能個丫伯個預期太高,仔女點都唔會日日同佢講肉麻野問候佢,又無共同話題同興趣。

個預期唔同又睇唔開,就會見親仔女孫都黑口黑面,成心怒火想出氣咁,咁就會形成一個惡性循環,仔女會覺得同你一齊都無用,反而越來越少見。

良性循環就係好期待見仔女同孫,見到就會開心o個隻,玩咩野都好,打麻雀輸錢都當比錢孫仔買糖咁開心,咁仔女見你開心又會想見你多d。
仲有屋剩咁好
如果佢班仔女對佢咁衰,踢佢出去唔比佢地住都好應該
但如果係仔女講既情況,個大陸女人一定係謀間屋

但無論點都好,個女人同呀伯結左婚已經可以話等呀伯雙腳一伸就搞掂。
班廢老成日把退休生活諗到好理想
但係依種理想卻要求其他人去支持

現實來講
除非你係幾億身家準備留比仔女
唔係好難搵到有仔女做曬廿四考咁日日嘘寒問暖
公屋都爭,更何況居屋,叫條廢老住天橋底,睇下條大陸婆既真愛有幾深
有錢都係搵工人煲湯比你啦,
分開住既仔女會個個星期見你一次其實已經好好。
如果諗唔開就真係會惡性循環,諗開左會開心好多。
廢老個背景多數都係差唔多。
成世人打份濕鳩工,成世人除左搵食就冇做過其他野,唯一(自認為既)成就係"我點點點辛苦左大半世,養大左班仔女"。
實情係班廢老做左成世人,除左返工就冇經營過任何個人興趣或者人際關係,結果退休後除左on99坐係度等死就冇野做,冇精神寄託咪容易諗埋一邊然後搞出禍。

仔女同你冇交流都唔係一日半日既事啦,唔同仔女都幾十歲人,仲好撚得閒日日同老豆吹水咩?
就算仔女有時間又肯同你交流,班老野早就脫晒節,條代溝咁大邊有咁多野傾?

講到尾根本係班廢老睇得自己太高,成日要求人地點點點,達唔到想要既結果就發癲。
各執一詞
但我一定會信細仔唔會信隻大陸雞
如果冇隻支那雞出現,佢地父子關係唔會搞到咁
lm
結局 : 層樓無左,儲蓄比哂佢,
老豆被趕出屋企,要求子女供養,
拒絕後子女被指不孝

我覺得好難講,
可能人地Keep住搞野,
突然有條女上門,
精蟲上腦無人阻到
全部都係錢既問題,
兒家個情況係阿伯用錢換女人,
錢佢就帶唔走嫁啦,變左選擇題,
當你老果時,仔女大晒淨係「得閒」先飲餐茶,
另一邊就有女人就交足貨哄你開心。

問題在於做仔女既本身有幾關心個老豆,
如果成日陪個老豆,個女人好難有機會埋身

太多太多人 拍拖/結左婚/生左仔開始,
就慢慢越黎越少時間陪老豆老母啦
分分鐘個伯伯根本都知個女人謀佢間屋
有時人自私起上黎可能會咁 覺得反正兩腳一伸 就唔關我事。
所以直接用間屋換條j既滿足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞